Iohannis a semnat. E oficial! Ce se va întâmpla, de anul viitor, pe 11 martie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea prin care se instituie ziua de 11 martie ca 'Ziua Naţională a Meseriilor'.

Potrivit actului normativ promulgat, Ministerul Educaţiei Naţionale, inspectoratele şcolare, instituţiile de învăţământ, precum şi Parlamentul, Preşedinţia, Guvernul, autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale organizează cu ocazia acestei zile evenimente educaţionale pentru promovarea învăţământului profesional şi tehnic, precum şi a meseriilor.

Fondurile necesare pentru organizarea manifestărilor prilejuite de celebrarea Zilei Naţionale a Meseriilor se asigură din bugetele instituţiilor de învăţământ, din bugetele autorităţilor publice centrale şi locale în limita alocaţiilor bugetare aprobate, se precizează în actul normativ promulgat.

Ce a mai semnat Iohannis

Preşedintele a semnat şi decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 254/2017 privind externarea persoanelor decedate de religie mozaică din unităţile sanitare. Legea are ca obiect de reglementare instituirea unor măsuri pentru manipularea cadavrelor persoanelor decedate de religie mozaică, în scopul asigurării respectării tradiţiilor Cultului Mozaic şi a drepturilor credincioşilor evrei. 'Prin derogare de la prevederile (2) al art. 8 şi (1) al art. 10 din Legea nr. 104/2003 privind manipularea cadavrelor umane şi prelevarea organelor şi ţesuturilor de la cadavre în vederea transplantului, republicată, persoanele decedate de religie mozaică sunt scutite de autopsie şi activitatea de prosectură, la cererea familiei sau, în cazul persoanelor singure, a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic, în condiţiile în care nu există suspiciunea unor implicaţii medico-legale prevăzute de lege', prevede legea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel