Întâlnire Lavrov-Pompeo. Se anunţă schimbarea relaţiilor Rusia-SUA

Secretarul american de stat Mike Pompeo a asigurat marţi, în timpul întâlnirii avute în staţiunea rusească Soci cu omologul său rus Serghei Lavrov că preşedintele SUA, Donald Trump, este hotărât să îmbunătăţească relaţiile cu Rusia, în timp ce şeful diplomaţiei ruse a apreciat că această întâlnire i-a inspirat un anumit optimism, relatează agenţiile EFE şi Reuters.

 La începutul întrevederii, Lavrov a deplâns că în prezent relaţiile bilaterale ruso-americane se găsesc într-o stare tristă. Vedem că există suspiciuni şi prejudecăţi (...) Aceasta dăunează atât securităţii voastre cât şi a noastre şi provoacă îngrijorări în lume, a explicat ministrul rus de externe. '

'A sosit momentul să construim o nouă matrice, constructivă. Suntem pregătiţi să facem acest lucru dacă şi colegii noştri americani sunt pregătiţi să acţioneze în mod reciproc (...) Să încercăm, şi vom vedea ce se întâmplă, a a îndemnat Lavrov. Răspunzând remarcilor omologului său rus, Pompeo a asigurat că a întreprins această vizită pentru că preşedintele Trump este hotărât să îmbunătăţească relaţiile cu Rusia.

Avem diferenţe de abordare şi fiecare ţară îşi va proteja propriile interese, se ve preocupa de interesele ei şi ale poporului ei. Dar aceasta nu înseamnă că suntem adversari în toate chestiunile şi sper că putem găsi teme în care să avem un set de interese suprapuse şi vom continua să construim o relaţie puternică, cel puţin în aceste chestiuni punctuale', a completat secretarul american de stat, estimând că lupta împotriva terorismului şi combaterea proliferării nucleare sunt două capitole la care Moscova şi Washingtonul pot găsi un teren comun. Pompeo este primul oficial american de rang înalt care efectuează o vizită în Rusia după deplasarea în octombrie anul trecut a consilierului pe probleme naţionale al Casei Albe, John Bolton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel