Inițiativă de mediu: Germanii, invitaţi să numere insectele

Germanii au fost invitaţi de cea mai importantă organizaţie de mediu germană să participe la un recensământ al insectelor.

Rezidenţii din Germania, ţară care se confruntă cu o scădere a numărului de insecte, cauzată probabil de practicarea agriculturii intensive şi de utilizarea pesticidelor, au fost invitaţi de cea mai importantă organizaţie de mediu germană să participe la un recensământ al insectelor, care va debuta în acest weekend, informează DPA.

Societatea Germană pentru Conservarea Naturii (NABU) i-a invitat pe rezidenţii germani să petreacă o oră într-o zonă însorită, călduroasă şi uscată, lipsită de vânt, şi să numere toate insectele pe care le văd în acel interval. Acest recensământ mai puţin obişnuit va avea loc în perioada 3 - 12 august. Iubitorii de natură trebuie să noteze numele insectelor pe care le văd în orice zonă verde - grădină, pajişte, mlaştină sau pădure - în a doua parte a recensământului insectelor din acest an. Rezultatele pot fi trimise specialiştilor de la NABU prin intermediul unei aplicaţii gratuite, al cărei nume se traduce prin sintagma 'Lumea insectelor'.

Lumea insectelor

Aplicaţia furnizează imagini şi informaţii despre insectele native din Germania. Participanţii la recensământ ar trebui să vadă în special în această lună fluturi, precum cei din familia Papilionidae, bondari, albine, buburuze, ploşniţe vărgate, libelule şi lăcuste. Iniţiativa demarată de NABU doreşte să estimeze populaţia de insecte din Germania după declinul acesteia din ultimii ani, despre care specialiştii în ecologie afirmă că a fost cauzat de agricultura intensivă şi folosirea excesivă a pesticidelor.

O scădere dramatică a numărului de insecte ar putea avea efecte drastice asupra lanţului alimentar, întrucât aceste vieţuitoare nu sunt importante doar pentru polenizarea plantelor care intră în alimentaţia oamenilor, ci reprezintă şi o sursă de hrană pentru alte specii, în special pentru păsări.

Vezi și: Tigrul platanului face ravagii. Bucureștenii sunt disperați


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel