EXCLUSIV  Tigrul platanului face ravagii. Bucureștenii sunt disperați

tigrul platanului
tigrul platanului

A revenit, în București, tigrul platanului, o insectă care le dă bătăi de cap oamenilor din București.

Insectele acestea sunt de culoare gri deschis, sunt foarte agasante și înțeapă puternic, provocând iritații ale pielii. Tigrul platanului îi atacă pe bucureşteni, aşezându-se pe haine. Ciupiturile sunt deranjante, dar nu sunt periculoase pentru sănătate.

Specia este originară din America de Nord, și de obicei afectează frunzele Platanului, dar uneori atacă și Frăsinul.

Tigrul platanului (Corythucha ciliata) a fost descoperită prima dată în orașul italian Padova, în 1964, iar în România a fost semnalată pentru prima dată în Oradea, în 2011. Deși provoacă iritații ale pielii, leziunile lăsate de pișcătura insectei sunt mai mici ca cele provocate de țânțari și păianjeni. Ce puteți face dacă Tigrul platanului vă înțeapă? Să vă spălați cu apă și săpun în zona respectivă sau să aplicați un cubuleț de gheață, acestea fiind remedii care pot fi aplicate imediat.

Pentru a scăpa de prezența Tigrului platanului, trebuie să purtați haine lejere care să acopere mâinile și picioarele. În plus, înainte de intrarea în casă, hainele trebuie scuturate.

DC News a scris și anul trecut despre acest subiect după ce o cititoare ne-a semnalat problema cu care s-a confruntat

"Vă scriu din Sectorul 6. Nu știu cum este prin alte părți, dar noi suntem invadați de Tigrul platanului. Când pun rufe să usuc pe balcon, în câteva minute apar aceste insecte. Sunt deranjante. Am înțeles că ciupesc și provoacă iritații, din fericire nu am ajuns la această etapă, dar este extrem de deranjant să îți găsești hainele cu Tigrul platanului. Sperăm cu primarul va găsi o soluție. V-am trimis o poză să vedeți cum stă Tigrul platanului pe o pereche de pantaloni. Sunt insecte foarte mici, dar este neplăcut după ce speli rufele să le găsești cu insecte", a scris o cititoare pe adresa redacției DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel