Incendiu Constanța. Când va fi refăcută clădirea. "Dacă mai dormeam un minut, eram asfixiați, eram morți”

Incendiu Constanța. Când va fi refăcută clădirea. "Dacă mai dormeam un minut, eram asfixiați, eram morți” / Foto: ISU
Incendiu Constanța. Când va fi refăcută clădirea. "Dacă mai dormeam un minut, eram asfixiați, eram morți” / Foto: ISU

250 de oameni au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma incendiului din Constanța.

Chiar înainte de sărbători, locatarii blocului din Constanța care a luat foc nu au un acoperiș deasupra capului. La patru zile de la teribilul incendiu oamenii s-au adunat într-o ședință pentru a afla când se vor putea întoarce acasă, transmite Pro Tv. Nu se știe încă când și din ce ce bani își vor putea renova apartamentele pentru a se întoarce acasă, dar spun că sunt recunoscători că au rămas în viață. 

Apartamentul lui Augustin a fost cel mai grav afectat. Focul i-a distrus munca de o viață, dar bărbatul este fericit că a scăpat teafăr. Nu știe când se va putea întoarce acasă și momentan stă la părinții lui.

Sunt bani investiți, sacrificii, ani de muncă, suflet pus în casa noastră. Trebuie să fie cineva responsabil de ceea ce s-a întâmplat. A trebuit să suferim ceea ce suferim ca să ne dăm seama că nu trăiam în siguranță. Mulțumim părinților, mulțumim Domnului că avem încă un acoperiș unde putem să avem grijă de noi. Un înger ne-a trezit în ultimul minut. Dacă mai dormeam un minut, eram asfixiați, eram morți.”, a spus Augustin.

“La ce a fost aici, să ne mulțumim că nu a murit nimeni și că este totul ok și îi urăm sănătate domnului din spital.” a mărturisit Andrei, un alt locatar.

Se strâng donații pentru a-i ajuta

Într-o ședință a asociației de bloc s-a stabilit că primii care vor fi sprijiniți să-și repare locuințele sunt cei cu pagubele cele mai mari. Blocul nu poate fi deocamdată racordat la rețeaua electrică și de gaze. 

Abia după primirea avizului Inspectoratului de Stat în Construcții, muncitorii se vor putea apuca de refacerea blocului. Între timp, mai multe firme și asociații strâng donații pentru a le da o mână de ajutor celor care au rămas fără nimic, în prag de sărbători.

Reamintim că 250 de oameni au rămas pe drumuri, iar 37 de mașini au fost arse în urma incendiului de la Constanța, acolo unde un bloc a ars ca o torță în noaptea de miercuri spre joi. Totul s-a întâmplat după ce doi copii s-au jucat cu petarde. Băiatul de 15 ani care, împreună cu un prieten cu doi ani mai mic, a dat foc dintr-o joacă unui bloc cu șase etaje din Constanța a fost arestat 30 de zile la domiciliu. Decizia a fost luată de judecători, după ce, la audieri, copiii au recunoscut că au folosit în joacă un amestec exploziv pe care l-au preparat singuri. Citește mai mult AICI.

VEZI ȘI: Într-o MAFIE a petardelor, de vină sunt doi copii care au distrus viețile lor și bunurile a zeci de familii/ GALERIE FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel