Impozitare pensii speciale. Virgil Bălăceanu, Asociaţia Militarilor în Rezervă: Blitzkrieg împotriva armatei. S-a încălcat un gentleman's agreement

Militarii din România cer ca pensiilor lor de serviciu să nu fie considerate pensii speciale şi, astfel, să nu fie supuse supraimpozitării cu 85 la sută, aşa cum a decis Parlamentul. Mai mult, aceştia spun că partidele din România au încălcat o înţelegere cu militarii, făcută verbal anul trecut. 

"Este greu să spun în puţine cuvinte ce ar trebui să reprezinte acest moment. L-aş defini ca un blitzkrieg împotriva noastră. Este foarte dificil pentru că temele sunt majore. Am să încep cu o temă pe care aş numi-o gentleman's agreement. Noi credem nu doar în ce se scrie şi se semnează, ci şi în ce se promite. Am avut discuţii anul trecut cu preşedinţii partidelor prezente în Parlament şi o înţelegere că pensiile militare de stat sunt pensii de serviciu şi nu speciale. S-a încălcat asta! Ar părea, dincolo de discuţiile tehnice, că este doar o situaţie de moment. Dar lucrurile sunt mai complicate din punctul acesta de vedere. Poate veţi spune că exagerez când identific în asemenea lucruri o componentă a războiului hibrid. De ce? Pentru că deja o instituţie cu anumite date istorice, morale şi de legitimitate, Armata, ajunge într-o situaţie de decredibilizare. 

În momentul acesta este clar că instituţia Armatei şi ceea ce reprezintă ea nu mai are aceleaşi circumstanţe. Este clar că într-o asemenea situaţie, vor fi afectaţi la moral şi psihic militarii, nu doar financiar. Instituţia care este pe primul loc acum, şi nu trebuie să mai explicăm de ce am ajuns la un procent de încredere de 84 la sută, chemată să rezolve probleme critice şi situaţii excepţionale, este atacată printr-o componentă a sa, aceea a rezervei. 

Mai mult decât atât, durează de mai bine de doi ani negocierile cu partidele pentru rezolvarea internă a unor discriminări în sistemul de pensii militare, pe care încercam să le corectăm. Să nu avem cuantumuri diferite între situaţii de pensionari care au acţionat în aceleaşi condiţii. Peste această problemă se vine cu asemenea măsură. 

Dacă Armata este decredibilizată, ce pilon de bază va mai avea România? Armata, acolo unde a fost o criză, o situaţie de excepţie, a fost chemată să rezolve. Lăsaţi Armata să îşi păstreze verticalitatea, să îşi păstreze obligaţiile, dar lăsaţi şi drepturile noastre de bun simţ, din sistemul NATO, pe care orice stat le acordă militarilor. Pentru că militarii au o valoare deosebită", a declarat Virgil Bălăceanu, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din România la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel