Idaho alături de România

Guvernatorul statului Idaho, Clement Leroy "Butch" Otter, a proclamat ziua de 1 decembrie 2018 ca fiind ziua aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

În acest sens, el a emis o proclamație de felicitare a României în care se arată că, la 1 decembrie 1918, “Marea Unire a românilor a condus la consolidarea unui stat modern, inspirat de principiile libertății, democrației, libertății economice și progresului social”.

În document sunt menționate legăturile strânse dintre România și Statele Unite ale Americii, cele două țări împărtășind “o prietenie adâncă și de lungă durată și un parteneriat strategic construit în jurul valorilor democratice, legăturilor istorice și a angajamentului comun pe calea asigurării securității transatlantice și a prosperității reciproce”.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a salutat proclamația statului Idaho, arătând că ţara noastră este profund onorată de mesajul transmis de guvernatorul C.L. "Butch" Otter. “Gestul guvernatorului statului Idaho onorează România și momentul crucial al istoriei noastre”, a declarat George Cristian Maior. Ambasadorul român a menționat rolul major jucat de preşedintele american Woodrow Wilson în urmă cu 100 de ani, fără de care poate că Marea Unire nu ar fi putut avea loc.

Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Idaho este cel de al 21-lea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamație specială, arată un comunicat al ambasadei.

Despre Idaho

Statul Idaho a devenit al 43-lea stat care a aderat la Statele Unite ale Americii, în 1890. Capitala statului și cel mai mare oraș este Boise. Idaho este unul dintre cele mai importante state cu profil agricol din SUA. În prezent, ce mai mare ramură industrială a statului Idaho o reprezintă sectorul de știință și tehnologie. Geografia statului este favorabilă dezvoltării sistemelor de energie regenerabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel