EXCLUSIV  IARNĂ 2019 - 2020. Florinela Georgescu, director ANM: Ce ne așteaptă

Mihai Ciobanu / 22 oct 2019 / 13:23 Salveaza PDF Comentarii

Florinela Georgescu, director meteorologie operaţională în cadrul ANM a vorbit, într-un interviu acordat DC News, despre cum va fi iarna 2019-2020. 

"Aici e o discuţie mai nuanţată. Dinspre Organizaţia Mondială de Meteorologie vine sistematic acest mesaj: faptul că încălzirea globală nu înseamnă neapărat că nu vom mai avea de acum încolo ierni grele. (...) Modificările climatice influenţează circulaţia la scară mare şi atunci ne putem imagina că în loc să avem acea succesiune normală şi firească a fenomenelor, la modul neideal pe care-l traversăm acum devine predominantă circulaţia Nord – Sud şi uşor stagnantă. Asta înseamnă că masele de aer cald pot avansa foarte mult înspre poli, de unde să împingă aerul foarte rece mult înspre regiunile sudice. (...) Acel vortex polar de care vorbim cu toţii în fiecare iarnă. (...)

La noi o iarnă normală înseamnă frig. În fiecare iarnă spun acest lucru. O iarnă normală la noi nu înseamnă iarnă uşoară. (...) E un tablou cu care începem să ne obişnuim, acela că iarna mai grea este în a doua parte a anotimpului. E posibil oricând de acum încolo să avem episoade cu ninsoare, dar episoade care să nu însemne neapărat venirea iernii la noi în ţară. Mai putem avea şi perioade cu vreme bună", a explicat Florinela Georgescu.

Detalii în video: 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23