Guvernul spaniol, în alertă. Generalii ar pregăti o lovitură de stat

chicharro
chicharro

Pe fondul unui șomaj fără precedent și a crizei care pare fără sfârșit, în Spania a început să circule informații referitoare la o iminentă lovitură de stat dată de generali, înainte de a fi prea târziu.

La 23 ianuarie, Catalonia s-a declarat „entitate suverană politic și juridic”, ceea ce a pus paie pe foc. „Patria este mai importantă decât democratia”, a spus generalul Juan Antonio Chicharro, (fofo).

 Patria, la ora actuala, are 26% din populatie fara un loc de munca, 55% fiind tineri, iar Guvernul se confruntă cu acuzații de coruptie, scrie pesurse.ro. Decizia Cataloniei de a se declara „entitate suverană” este privită de militari ca un prim pas spre secesiune. Iar ce părere au ei în această privință au spus-o la un simpozion despre Forțele Armate și Constituție, ținut la Gran Pena, un club al militarilor rezerviști, din Madrid. Moderator a fost Jose Antonio Fernandez Rodera, redactor șef al publicației „Revista juridică militară”. Generalul Juan Antonio Chicharro, șeful Marinei până în 2010, a înfierbântat audiența.

În primul rând, generalul n-ar fi vrut să ia cuvantul, dar, „ofensiva Cataloniei l-a obligat să ia atitudine”. „Există o preocupare, o incertitudine, o teamă printre Forțele Armate, de când cu demisia generalului Jose Mena, în 2006, pentru că a susținut că este necesară o intervenție militară pentru a-i opri pe separatiștii din Catalonia”, a spus generalul. Destul de alambicat, generalul a sugerat că armata are justificare să dea jos Guvernul „daca cei care trebuie sa apere Constituția și unitatea indisolubilă a țării nu reușesc să-și exercite acest rol”. „Patriotismul este un sentiment, iar Constituția doar o lege”, care, dacă nici nu e respectată, „ce pot face Forțele Armate?”. Diego Lopez Garrido, purtător de cuvânt al socialiștilor în Parlament, a cerut Ministerului Apărării să ia măsuri împotriva generalului care, „neglijând codul de disciplină militară, vorbește de lovituri de stat în public”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel