EXCLUSIV  Parlamentar din grupul minorităților, REVOLTAT după anunțul lui Rareș Bogdan: Nu este susținut!

Grosaru
Grosaru

Grosaru Andi, parlamentar al minorităților, a reacționat, după ultimele declarații făcute de Rareș Bogdan, referitoare la alegerile anticipate.

"Am văzut că domnul Rareş Bogdan a făcut referire la alegerile anticipate, demisia Guvernului şi implicarea noastră, ca minorităţi, în toată această arhitectură pe care a spus-o dumnealui. În primul rând, pot spune că, din punctul de vedere al minorităţilor, nu s-a luat niciun fel de decizie în ceea ce priveşte susţinerea sau nu a unui demers în sensul spus de domnul Rareş Bogdan. Poziţia noastră oficială şi anunţată de către liderul de grup este că un demers de susţinere a alegerilor anticipate nu este susţinut de către noi. Ceea ce spune domnul Rareş Bogdan sunt nişte afirmaţii curajoase din perspectiva noastră pentru că, cel puţin din punct de vedere tehnic, nu vedem cum s-ar putea realiza aceste alegeri anticipate - doar în condiţiile demisiei Guvernului şi încercării de a se trece prin Parlamnet un alt Guvern, situaţie, cel puţin din perspectiva mea, prea puţin probabilă în condiţiile actuale", a declarat Grosaru Andi, parlamentar al minorităților, pentru DCNews.

"Amestecarea noastră este prematură"

"Ceea ce spunea Rareş Bogdan... Ar fi trebuit ca şi Guvernul Orban să vină să îşi anunţe demisia şi să se procedeze în paşi constituţionali la construcţia unui alt Guvern - Guvernul Orban 2 sau cine ştie ce altă situaţie ar fi - ceea ce şi din punctul nostru de vedere, în condiţiile acestea, este prea puţin probabil. Amestecarea noastră ca şi minorităţi în toată chestia asta este prematură. Repet, o afirmaţie destul de curajoasă pentru că noi, ca grup al minorităţilor, nu am discutat în acest fel, în acest sens, iar ceea ce s-a discutat cu UDMR este strict problema lor. Susţin alegerile sau nu, este strict problema lor. Sunt chestiuni pe care domnul Hunor le-a discutat personal, se vede, cu reprezentanţi ai PNL", a mai spus parlamentarul.

"Nu există nici măcar un text de lege"

"Poziţia noastră oficială este, până acum, că alegerile anticipate nu se susţin de către grupul minorităţilor naţionale. Alte discuţii nu ştiu să fi fost din perspectiva niciunui coleg sau a unei organizaţii a minorităţilor naţionale. Vedem ce va fi în perioada imediat următoare. Tehnic, nu ştiu să se poată realiza acest lucru pentru că nu există nici măcar un text de lege care să susţină ideea alegerilor anticipate şi nici măcar timpul nu este favorabil unui astfel de demers", a adăugat Grosaru Andi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel