Giorgio Napolitano: Nu avem programată adoptarea de măsuri restrictive pentru muncitorii români

italia
italia

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a declarat, joi, în cadrul unei vizite pe care o efectuează în România, că Executivul italian nu are programată adoptarea de măsuri restrictive pentru muncitorii români, subliniind însă că este firesc ca o economie care nu creşte suficient să ofere mai puţine locuri de muncă, inclusiv pentru imigranţi.

"O economie care nu creşte suficient oferă mai puţine locuri de muncă, inclusiv pentru imigranţi şi aceasta este o chestiune pe care toţi, cu siguranţă, o înţeleg. Dar, nu avem programată adoptarea de măsuri restrictive faţă de muncitorii români, în niciun fel şi astăzi avem încă în vigoare, în ceea ce se discută despre felul în care trebuie revăzut un sistem de cotă pentru imigrare, pentru intrarea străinilor în ţara noastră.

Adică, se stabileşte, pe baza unui program, un anumit număr de emigranţi cărora li se permite intrarea legală în ţara noastră din partea acelor anumite ţări, cum ar fi Maroc, România, Albania. Şi acest lucru va continua să fie metoda prin care se reglează acest flux de imigranţi către Italia, dar nu există modalitatea, în niciun fel, să intervenim faţă de o anumită ţară de unde provin lucrătorii în Italia stabilind anumite restricţii pentru aceştia", a declarat preşedintele Italiei, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că nu există nici măcar o ipoteză cu privire la aplicarea unor măsuri de restrictive pentru lucrătorii români care deja activează în Italia.

"Aşadar, nu există, repet, nimic care să poată să semene nici măcar cu o ipoteză a unor măsuri de restricţii faţă de lucrătorii români care deja activează legal în Italia şi care deja speră să intre în Italia pe baza cotelor respective care vor fi posibil de păstrat ţinând cont de creşterea economică a noastră şi de necesarul de mână de muncă care se va stabili pentru România ca şi pentru oricare altă ţară", a completat Napolitano.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel