Gest revoltător al unei mame din Bacău

O fetiţă în vârstă de aproximativ doi ani a fost găsită abandonată în zona unor depozite din cartierul CFR al municipiului Bacău, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Marian Vătămănescu, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău.

Potrivit acestuia, ,,starea de sănătate a copilului, evaluată de medicii Unităţii de Primiri Urgenţe a secţiei de pediatrie din Spital Judeţean Bacău este bună' şi că fetiţa 's-a dovedit a fi fost bine îngrijită'. Concomitent, semnalaţi prin telefonul de urgenţă 112, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 1 Bacău au reuşit identificarea tatălui fetiţei abandonate, a declarat la rândul său, pentru AGERPRES, comisar şef Adrian Tuluc.

Reprezentanţi ai poliţiei, ai DGASPC şi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău au decis, vineri la prânz, că ,,interesul superior al copilului este preluarea acestuia de către tată', fetiţa prezentând ,,o relaţie profundă de ataşament faţă de acesta', a precizat Aurelia Ţaga, director medical al SJU Bacău. În urma discuţiilor purtate cu tatăl copilei, atât de poliţişti cât şi de specialiştii DGASPC Bacău, a rezultat faptul că, pe fondul unei depresii profunde, mama şi-a abandonat copilul.

,,După divorţul dintre părinţi, în iulie 2015, o instanţă judecătorească hotărâse ca autoritatea părintească în ceea ce priveşte minora să fie exercitată, în comun, de ambii părinţi, dar domiciliul copilului fiind stabilit la mamă, în municipiul Focşani. Deocamdată nu există explicaţii cu privire la prezenţa fetiţei neînsoţite în zona din Bacău, în care a fost găsită abandonată, dar s-a aflat că mama minorei este internată la Secţia Psihiatrie a SJU Bacău, în urma unui scandal provocat de aceasta în zona Autogării Bacău', a mai indicat Marian Vătămănescu. O echipă formată din trei specialişti ai D.G.A.S.P.C. Bacău şi reprezentantul Primăriei Letea-Veche a evaluat la locuinţa actuală a tatălui condiţiile morale, materiale şi financiare ale acestuia. ,,S-a constatat că toate condiţiile oferite de tatăl fetiţei abandonate sunt corespunzătoare creşterii şi dezvoltării normale pentru copil, părintele fiind sprijinit de familia extinsă, respectiv bunicii paterni', a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău. El a mai menţionat faptul că specialiştii DGAPC Bacău ,,vor încerca, în funcţie de starea de sănătate a mamei, să-i acorde consiliere de specialitate'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel