Galaţi: Peste 13.000 de amenzi, de aproximativ 4,4 milioane lei, aplicate de poliţiştii locali de la începutul anului

Peste 13.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 4,4 milioane lei, au fost aplicate de poliţiştii locali de la începutul anului, se arată într-o informare transmisă, vineri, de Poliţia Locală Galaţi.

Potrivit sursei citate, în perioada analizată a crescut numărul sancţiunilor contravenţionale cu aproximativ 45%, iar cuantumul amenzilor s-a dublat, în condiţiile în care, în perioada similară a anului trecut, au fost aplicate aproximativ 7.100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 2,2 milioane lei.

Cele mai multe sancţiuni contravenţionale, 9.275, au fost aplicate pe componenta de ordine publică, valoarea acestora fiind de peste 2,5 milioane lei.

Totodată, au fost constatate un număr de 165 fapte cu caracter penal, dintre care 86 în flagrant, şi a fost confiscată marfă în valoare de peste 24.000 lei.

De asemenea, au fost înregistrate peste 2.400 de sesizări telefonice, 476 dintre ele vizând tulburarea liniştii publice. Urmează abaterile pe linie de legislaţie rutieră - garaje sau parcări blocate voluntar în număr de 405 şi parcări neregulamentare în număr de 439.

Prin aplicaţia "City App" au fost înregistrate un număr de 162 de sesizări, din care au fost soluţionate 139, iar 23 sunt în curs de soluţionare.

Baza de date a fost utilizată în peste 10.000 de cazuri.

"Pentru perioada următoare, vom intensifica activităţile de identificare şi luarea măsurilor împotriva persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, vom fi mai prezenţi în zona pieţelor pentru supravegherea activităţii comerciale şi, nu în ultimul rând, vom fi mai activi în ceea ce priveşte respectarea normelor legale", a declarat directorul Poliţiei Locale Galaţi, Petrică Hahui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel