Fraudă de proporții: Milioane de litri de vin rose spaniol, vândute ca vin franţuzesc

Milioane de litri de vin rose spaniol a fost vândută ca vin franţuzesc, au denunţat, luni, autorităţile franceze care se ocupă de combaterea fraudelor.

'Acest caz de franţuzism al vinurilor spaniole afectează peste 70.000 de hectolitri de vin', echivalentul a 10 milioane de sticle de rose, a explicat, pentru cotidianul Parisien, care a dezvăluit în premieră aceste informaţii, Alexandre Chevallier, responsabil de la Direcţia Generală pentru Concurenţă, Consumatori şi Eliminarea Fraudelor (DGCCRF), informează AFP.

În 2016, DGCCRF a demarat o anchetă, pe care a continuat-o şi în 2017, cu privire la cazurile de franţuzism al vinurilor spaniole. Dintre cele 179 de societăţi controlate în 2016 şi 564 în 2017, la aproximativ 22% dintre cazuri au fost descoperite neconformităţi în materie de etichetare a vinurilor, astfel că rose-ul spaniol era prezentat ca fiind unul francez.

Anchetatorii au descoperit cazuri în care simbolul florii de crin, o cocardă franceză, menţiunile 'Produs în Franţa' sau 'Îmbuteliat în Franţa' erau puse pe partea din faţă a sticlei, în timp ce menţiunea 'Vin din Spania' sau 'Vin din comunitatea europeană' figurau pe partea din spate a sticlei într-o manieră dificil de citit.

În medie, rose-ul spaniol vândut în vrac este de două ori mai ieftin decât echivalentul francez, care se poate vinde cu 0,75 până la 0,90 euro /litrul, faţă de 0,34 euro/litrul în cazul celui spaniol.

Vezi: Kit Harington şi Rose Leslie, din serialul 'Game Of Thrones', s-au căsătorit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel