EXCLUSIV  Fochistul de la Vitan-Bârzești: Bijuteriile și dinții NU rămân după incinerare. Ce spune despre alte zvonuri din spațiul public

Roxana Neagu / 06 aug 2019 / 11:24 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Fochistul de la Crematoriul Vitan-Bârzești a spus, pentru DCNews, ce nu rămâne după incinerarea unei persoane decedate, în contextul multelor declarații din spațiul public, după tragedia din Caracal. 

”În timpul incinerării, temperatura ajunge la 900-1000 de grade. Înainte de incinerare, cuptorul este preîncâlzit la o temperatură de minimum la 650 de grade.” a spus fochistul de la Crematoriul Vitan-Bârzești. 

La această temperatură, într-un crematoriu, adică în condițiile unei arderi controlate, arderea durează două ore. 

”După o incinerare completă, rămân fragmente de oase mai mici sau mai mare, în cazul oaselor mai groase rămân fragmente mai mari.” a spus Emilian Niculescu, care nu a remarcat să rămână vreun cartilaj de creștere. 

Cu privire la oasele după incinerare, din cauza temperaturii ridicate necesare arderii, culoarea oaselor și a cenușii este un alb sau gri foarte deschis. Nu au nicio urmă de cenușiu închis, ca în cazul rămășițelor din Caracal.  ”Este gri deschis, aproape de alb” a spus fochistul. 

Chiar dacă în Caracal, descrierea faptelor este una diferită față de ce se întâmplă într-un crematoriu, s-a ajuns ca mare parte a corpului să se topească, dar oasele, rămășițele rămase nu par a fi calcinate. 

Au fost informații cu privire la rezistența creierului chiar și în procesul de incinerare, fapt negat de fochist, care spune că nu a rămas niciodată. Nici bijuteriile nu ar rezista temperaturilor ridicate. 

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22