Focar de meningită acută. Copii internați în spitale

spital
spital

Un focar de meningită acută virală evoluează la o grădiniţă din municipiul Suceava, trei copii fiind internaţi în spital, iar unitatea de învăţământ urmează a fi închisă temporar, a anunţat, marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu. 

Potrivit lui Zorescu, focarul de meningită acută virală se manifestă la Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) nr. 9 din cartierul Burdujeni, până în prezent fiind înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire la copiii cu vârsta de 5 ani din cadrul grupelor mari A şi D. 

Zorescu a precizat că toţi copiii sunt internaţi în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava şi se află sub tratament. 

Totodată, şefa DSP Suceava a spus că, având în vedere potenţialul mare de contagiozitate al acestei afecţiuni, gradul mare de aglomeraţie al acestei unităţi de învăţământ, dar şi aprovizionarea deficitară cu substanţe dezinfectante, a propus Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava emiterea unei decizii de închidere temporară a grădiniţei începând cu 24 octombrie, pe perioada necesară efectuării operaţiunilor de dezinfecţie a întregii unităţi preşcolare de învăţământ. 

Dezinfecție făcută cu firme specializate

Directorul DSP Suceava a subliniat că dezinfecţia va fi făcută cu firme specializate, cu substanţe eficiente şi autorizate de Ministerul Sănătăţii, sub supravegherea personalului medical din unitate. 

De asemenea, s-a solicitat ca toţi părinţii să fie informaţi despre situaţia existentă şi despre necesitatea prezentării copiilor lor la medic în cazul apariţiei unor simptome de boală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel