Kovesi, lista scurtă procuror-șef european. Ficeac: De ce suspectă insistența

Kovesi
Kovesi

Într-o intervenție telefonică la un post de televiziune, sociologul Bogdan Ficeac susține că este suspectă insistența mai multor țări pentru a numi un anume procuror european. 

”Sunt niște chestiuni foarte delicate și complicate, cred eu. În primul rând, cred că propunerea de Procuror European ar fi trebuit să fie din partea unei țări cu un anume consens. În ideea în care respectiva persoană să fie mai presus de orice bănuială. Nu în ideea în care să existe cine știe ce jocuri politice sau tot felul de alte chestiuni de genul ăsta. Să spunem că este despărțită problema persoanei procurorului de problema țării în cauză.

Pe de altă parte cred că ar trebui să existe o foarte bună comunicare pentru că din partea României s-a văzut, o anumită parte a spectrului politic a comunicat eficient, în timp ce partea cealaltă, partea stângă nu a comunicat deloc, ba dimpotrivă doar se enervează. Când vine vorba de statul de drept doar reacționează violent, de parcă ar avea ceva de ascuns sau de parcă ar fi împotriva statului de drept. O abordare mult mai relaxată și foarte clară a acestui subiect ar fi fost mai în folosul Partidului Social Democrat și în general în folosul României.

Pe de altă parte, putem suspecta, văzând această insistență de a fi numit cineva care în țara lui are probleme cu acuzații de abuzuri, are probleme cu lucrarea de doctorat, știm că iată o asociație din Cluj cere retragerea titlului de doctor al doamnei Codruța Kovesi. Fiind atâtea probleme, este foarte suspectă această insistență din partea Germaniei, a Franței de a numi un anume procuror general”, a declarat sociologul Bogdan Ficeac, în direct la postul de televiziune România TV. 

Vezi și: 

Kovesi, suport puternic pentru EPPO. Ziar din Bruxelles: Cine o susține. Procedura, RELUATĂ?

Dragnea, judecată reluată. Roșca Stănescu: Marea problemă va surveni când...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel