Dragnea, judecată reluată. Roșca Stănescu: ''Marea problemă va surveni când...''

Dragnea
Dragnea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urma să reia, luni, judecarea dosarului DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, însă procesul a fost amânat pentru 18 martie după ce președintele PSD ar fi cerut prin avocații săi reaudierea. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a comentat situația.

Procesul lui Dragnea cu noul complet de 5 judecători începe cu o amânare de aproape o lună. Liviu Dragnea nu s-a prezentat luni la Curtea Supremă, ci a fost reprezentat de cei doi avocați ai săi. Potrivit Realitatea TV, Dragnea a cerut prin avocați să fie reaudiat, procesul fiind amânat pentru 18 martie.

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu este de părere că este o situație cât se poate de legitimă, indiferent că este vorba despre Liviu Dragnea sau o altă persoană.

Este o situație cât se poate de legitimă, indiferent că e Dragnea sau oricine altcineva. Inițial au fost audiați de un complet care nu era legal și are dreptul să fie audiat din nou, de un complet legal. Dacă s-a schimbat completul,  înseamnă că fiecare judecător al noului complet va avea astfel posibilitatea să își formeze un nou punct de vedere în urma audierii lui Dragnea și în funcție de asta să dea un verdict. 

În mod normal, toate completurile de 5, indiferent când au dezbătut și au hotărât ce au hotărât trebuie să devină nule de drept și orice persoană care este interesată, inclusiv Parchetul, ar trebui să poată solicita rejudecarea cauzelor. Nu vor fi foarte multe asemenea cauze, deci nu este o mare problemă. Marea problemă va surveni când se va întâmpla același lucru cu completurile de trei pentru că acolo au fost mai multe cauze, a declarat Sorin Roșca Stănescu, prezent prin legătură telefonică, în jurnalul de știri, de la România TV. 

Vezi și: Dosar Dragnea-DGASPC Teleorman. Judecată reluată, la Instanţa supremă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel