Fenomene meteo extreme în Japonia

Caniculă
Caniculă

Un val de caniculă a lovit Japonia, la o săptămână după o perioadă de inundaţii şi alunecări de teren devastatoare.

Japonia se sufoca luni sub o căldură extremă, iar canicula a afectat operaţiunile de curăţare din vestul arhipelagului, la o săptămână după inundaţiile şi alunecările de teren devastatoare soldate cu 219 morţi, relatează AFP. Zeci de mii de salvatori scotocesc încă dărâmăturile în căutare de cadavre după dezastru, cea mai gravă catastrofă meteorologică din 1982 în Japonia. Bilanţul ar urma să continue să crească, 21 de persoane fiind încă date dispărute. 

Termometrul care indică peste 35 de grade Celsius suscită îngrijorare în rândul persoanelor vulnerabile. În jur de 4.700 de persoane au trebuit să fie evacuate din zona dezastrului, unde casele au fost rase de pe suprafaţa pământului. Multe dintre ele continuă să se afle în adăposturi, iar altele nu dispun de apă potabilă. 

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga, i-a avertizat pe supravieţuitori, voluntari şi pe cei 64.000 de salvatori în ceea ce priveşte valul de căldură. "Trebuie să acţionăm în condiţii dificile, cu acest val de căldură severă în regiune", a declarat pentru AFP Koji Kunitomi, purtător de cuvânt al departamentului de gestionare a catastrofelor în provincia Okayama, cea mai îndoliată alături de Hiroshima. Japonia se confruntă de câteva zile cu temperaturi estivale sufocante. Duminică, presa niponă a relatat că trei persoane au murit din cauza căldurii, în timp ce alte peste 2.000 au fost spitalizate în întreaga ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel