EXCLUSIV  Fără stat de drept, fără fonduri UE. Rareş Bogdan avertizează: Ori înjuri, ori îţi asumi! Atunci nu va mai fi membru UE

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a lansat un avertisment pentru toate statele din blocul comunitar, după ce Parlamentul European a ajuns la un acord privind condiţionarea fondurilor europene de statul de drept şi a dat exemplu chiar situaţia României din urmă cu câţiva ani. 

"Este foarte important să nu mai acordăm bani europeni decât pentru statele care respectă statul de drept, care nu mai fac deviaţii de la statul de drept, care nu mai atacă în niciun fel instituţiile legate de justiţie, independenţa justiţiei, a procurorilor şi a judecătorilor. Avem un MCV care funcţionează şi, după principiul ăsta, Comisia va veni cu recomandări. Asta chiar dacă MCV este doar în trei state. În rest este Comisia Europeană care vine, prin comisarul pe justiţie, şi face recomandări. Nu poţi avea derapaje pe modelul Viktor Orban-Dragnea-Kaczinsky şi tu să iei bani europeni. Atacă Bruxelles-ul, Parlamentul European, Comisia, instituţia Uniunii Europene în fiecare intervenţie, dar în acelaşi timp ia bani europeni. Stai o secundă. Ori înjuri, ori îţi asumi! Ori respecţi regulile prin care funcţionează Uniunea Europeană, ori îţi asumi şi renunţi la banii europeni. Nu iei banii cu o mână, şi cu cealaltă le dai cu ciocanul peste degete tuturor instituţiilor europene şi tuturor funcţionarilor." a declarat Rareş Bogdan în exclusivitate pentru DC NEWS.  

VEZI ŞI Adio fonduri UE dacă nu e respectat statul de drept. Carmen Avram, culise de la Bruxelles: ”Fac JOCURI pentru a se RĂZBUNA”. ARMA împotriva României

Avertisment pentru statele UE. "Nu vor mai fi membri UE"

Europarlamentarul liberal a avertizat statele membre că, dacă se vor revolta şi nu vor mai plăti cotizaţia la UE în cazul în care vor fi sancţionate la fondurile europene, atunci vor fi excluse din blocul comunitar. 

"Sunt chestiuni esenţiale legate de zona justiţiei, de independenţa procurorilor, a judecătorilor, de neimplicarea politicului şi lipsa presiunii politice asupra instituţiilor justiţiei. România nu va mai putea fi afectată, pentru că România va fi guvernată în următorii patru ani de o guvernare de dreapta PNL-USR-PMP şi vom consolida tot ce ţine de statul de drept. Preşedintele Iohannis a fost, încă de la geaca roşie, un promotor al statului de drept şi şi-a asumat în al doilea mandat consolidarea acestui stat de drept. Peste patru ani, România va fi suficient de consolidată, aşa încât chiar dacă mai apare un Dragnea, vor exista n instituţii care vor reacţiona. Niciun lider politic nu va mai putea duce România spre est, spre derapaje legate de stat de drept, spre formarea unor instituţii de tip SIIJ.", a mai spus acesta. 

Întrebat ce se întâmplă dacă un stat care pierde fonduri europene din cauza nerespectării statului de drept refuză să mai plătească cotizaţia anuală către bugetul european, Rareş Bogdan a răspuns ferm: "Atunci nu va mai fi membru UE. Când eşti membru într-o asociaţie, eşti obligat să plăteşti cotizaţia şi să respecţi regulile. Eu dacă intru în casa dvs, nu pot intra cu cizmele în dormitor, unde staţi cu soţia. Trebuie să respect casa dvs. Aşa e şi în UE. E o casă comună, unde trebuie să respectăm drepturile fiecăruia şi să nu afectăm drepturile celorlalţi". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel