EUROVISION 2022, MAREA FINALĂ. Ucraina, marea câştigătoare. România, pe locul 18

FOTO: Facebook/WRS
FOTO: Facebook/WRS

EUROVISION 2022, MAREA FINALĂ. La Torino, are loc marea finală a concursului EUROVISION 2022, acolo unde a ajuns şi wrs, reprezentantul României. 

EUROVISION 2022, MAREA FINALĂ. 

Ucraina, o țară aflată în război, a câștigat Eurovision 2022, Orchestra Kalush obţinând 631 de puncte. Sam Ryder, care a interpretat melodia „Space Man”, reprezentând Regatul Unit, a câştigat votul juriului la ediţia concursului muzical Eurovision 2022.

Melodia reprezentanților Ucrainei a primit 631 de puncte în urma voturilor publicului și a câștigat concursul Eurovision din acest an.

Kalush este un grup de rap ucrainean format în 2019, fondat de rapperul Oleh Psiuk, multi-instrumentistul Ihor Didenchuk şi dansatorul Vlad Kurochka.

Sam Ryder, care a interpretat melodia „Space Man„ reprezentând Regatul Unit, a câştigat la votul juriului, dar s-a clasat în final pe locul 2, cu 283 de puncte, iar în total a avut 466 de puncte.

Într-o luptă strânsă s-au aflat Spania (459 puncte) şi Suedia (438 puncte).

România s-a clasat pe locul 18, cu 65 de puncte.

Germania a terminat la coada clasamentului, pe locul 25, primind doar 6 puncte de la votul publicului, scrie Mediafax.

EUROVISION 2022, MAREA FINALĂ. Iată momentul VIDEO al lui wrs în finală. 

EUROVISION 2022, MAREA FINALĂ. Pentru a vota wrs din altă ţară decât România, iată numerele la care trebuie să trimiteţi SMS cu #02. Amintim că wrs nu poate fi votat din România. 

EUROVISION 2022, MAREA FINALĂ. Delegaţia României, mesaj înainte de finală.

"Ziua cea mare @ Eurovision Song Contest. Suntem puternici pentru că sunteti alături de noi! Astazi intram in finala cu public, pregătiți 110% si vom da totul pentru România!Vote for WRS #llamame #02", se arată pe pagina de Facebook Eurovision România. 

EUROVISION 2022, MAREA FINALĂ. Este, de altfel, prima calificare în finală a României după trei ani de eşecuri. Alături de România, în marea finală a ajuns şi Republica Moldova, reprezentată de Zdob şi Zdub şi Fraţii Advahov, cu melodia Trenuleţul. 

EUROVISION 2022, MAREA FINALĂ. Sprijinul pentru piesa care va reprezenta Ucraina la Eurovision, interpretată de Kalush Orchestra, a crescut de la invazia Rusiei în Ucraina în februarie. Rusia are interdicție de a participa în acest an, ca urmare a invaziei, scrie Mediafax.

EUROVISION 2022, MAREA FINALĂ. „Sunt nerăbdător să mă întâlnesc, din nou, cu fanii Eurovision. Am pregătit o surpriză pentru show-ul finalei, dar cei care m-au urmărit încă de la începutul Selecției Naționale, în studioul TVR, o vor remarca imediat. Mă bucur enorm că am reușit calificarea în finală, dar voi trăi până la capăt bucuria de a reprezenta România pe scena Eurovision și voi da totul pentru a obține o clasare cât mai bună pentru țara mea”, a declarat wrs.

EUROVISION 2022, MAREA FINALĂ. România va intra în Marea Finală în a doua parte a show-ului, de pe poziţia cu numărul 2. Publicul din toate țările participante la Eurovision (cu excepția României) poate vota #02 pentru reprezentantul nostru de maxim 20 de ori de pe același număr de telefon (lista, anexată). Punctajele cumulate - acordate de juriu și de telespectatorii din țară -, vor fi dezvăluite în ordine alfabetică de reprezentanţii celor 40 de ţări înscrise la actuala ediţie a Eurovision.

EUROVISION 2022, MAREA FINALĂ. Punctele României vor fi anunţate de vedeta TVR Eda Marcus. Kyrie Mendél, finalistul Selecției Naționale, va comenta evenimentul alături de Bogdan Stănescu Una dintre surprizele transmisiunii de la această ediție este participarea lui Kyrie Mendél în calitate de commentator, la finala ESC. Tânărul artist a obținut, cu piesa „Hurricane”, locul al doilea în cadrul Selecției Naționale câștigate de wrs, însă va fi alături de acesta de la pupitrul de comentator. 

EUROVISION 2022, FINALA. Ordinea de intrare în finala ESC 2022:

1. Cehia: We Are Domi – Lights Off
2. România: WRS – Llámame
3. Portugalia: MARO – Saudade, Saudade
4. Finlanda: The Rasmus – Jezebel
5. Elveția: Marius Bear – Boys Do Cry
6. Franța: Alvan & Ahez – Fulenn
7. Norvegia: Subwoolfer – Give That Wolf A Banana
8.  Armenia: Rosa Linn – Snap
9.  Italia: Mahmood & Blanco – Brividi
10. Spania: Chanel – SloMo
11. Regatul Țărilor de Jos: S10 – De Diepte
12. Ucraina: Kalush Orchestra – Stefania
13. Germania: Malik Harris – Rockstars
14.  Lituania: Monika Liu – Sentimentai
15.  Azerbaidjan: Nadir Rustamli – Fade To Black
16.  Belgia: Jérémie Makiese – Miss You
17. Grecia: Amanda Georgiadi Tenfjord – Die Together
18. Islanda: Systur – Með Hækkandi Sól
19. Republica Moldova: Zdob şi Zdub & Frații Advahov – Trenulețul
20. Suedia: Cornelia Jakobs – Hold Me Closer
21. Australia: Sheldon Riley – Not The Same
22. Marea Britanie: Sam Ryder – SPACE MAN
23. Polonia: Ochman – River
24.  Serbia: Konstrakta – In Corpore Sano
25.  Estonia: Stefan – Hope

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel