EXCLUSIV  Este AUR un partid al Rusiei? Marius Lulea: Vă spun eu cine trădează în România / video

Crișan Andreescu
Crișan Andreescu

Marius Lulea, unul dintre fondatorii AUR, a comentat zvonurile potrivit cărora formațiunea politică pe care o reprezintă are legături cu Federația Rusă.

În cadrul unui interviu exclusiv la DC News, Marius Lulea, fondator AUR, a comentat zvonurile apărute în spațiul public potrivit cărora formațiunea politică pe care o reprezintă are avea legături cu Federația Rusă.

„Principala acuzație care vă este adusă este că sunteți un partid care ține de Federația Rusă“, a punctat Bogdan Chirieac.

„Retorica privitoare la relația dintre partidele europene de dreapta, patriotice, și Federația Rusă, există peste tot în spațiul european. Se spune acest lucru și despre partidul lui Viktor Orban din Ungaria, și despre partidele patriotice, așa-zis extremiste.

Zona conservatoare ia în considerare să nu mai existe un front fărâmițat, ci să existe un grup al acestor partide. Astăzi nu este așa“, a spus Marius Lulea.

„Dumneavoastră vă considerați un partid conservator“, a completat Bogdan Chirieac.

„În general, partidele patriotice sunt conservatoare, așa cum partidele globaliste sunt considerate neomarxiste.“, a precizat Marius Lulea.

Marius Lulea, despre relația România - Rusia

„Deci spuneți că nu aveți treabă cu Federația Rusă“, a spus Bogdan Chirieac.

„Absolut deloc! Istoria demonstrează că între Statul Român și Rusia există probleme care sunt greu de soluționat. De când a luat naștere Statul Român, susținerea internațională a venit tocmai pentru a se crea o barieră împotriva expansiunii Rusiei către Europa, lucru care s-a întâmplat.

Astăzi, România reprezintă o problemă majoră pentru Rusia, pentru că de când s-a format Statul Român, avansul spre Europa s-a stopat, deci misiunea a fost îndeplinită. Rusia privește România ca pe un stat inamic.

Trebuie să facem o diferență între modul în care ne comportăm în relația cu Rusia și ceea ce se întâmplă și dacă putem neglija existența acestei puteri lângă noi. Repet - clar nu avem puncte comune cu Rusia, pentru că Rusia e împotriva existenței Statului Român.

Pe de altă parte, nu putem să neglijăm că dincolo de granițele României, cel mai mare stat din lume se află la câteva sute de kilometri. De asemenea, cum putem să negăm principalul furnizor de materii prime din lume? Știți ce balanță comercială avem cu Rusia, ca să vedeți cine trădează în România? Importăm de cinci miliarde de euro și exportăm aproape 500 de milioane de euro. Asta este trădare. Cum poți tu să nu te asiguri că ai o balanță echilibrată?“, a conchis Marius Lulea, fondator și prim-vicepreședinte AUR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel