Urmărește emisiunea live


Dragnea, pus sub acuzare pentru întâlnirea cu Trump. Chirieac: Este o mare greşeală ce face România!

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația lui Liviu Dragnea, care este pus sub acuzare e DNA pentru trafic de influență, în dosarul vizitei pe care a făcut-o în SUA la inaugurarea lui Donald Trump, în urmă cu patru ani.

"Este o mare greşeală ce face România"

"După ce că România are un ultim deţinut politic, pe Liviu Dragnea - sper să fie ultimul.... Este o mare greşeală ce face România pentru că nu te poţi amesteca, de aici, în ciorba americanilor. Este oala prea mare acolo. Acum, sigur, toată lumea dă cu pietre în Donald Trump. Eu nu ştiu dacă lucrurile nu se vor schimba, de aici în câţiva ani de zile. Nici nu poţi să acuzi un lider politic, preşedintele celui mai mare partid şi premierul ţării, Sorin Grindeanu, că au plătit o firmă de lobby - este perfect legal în SUA - pentru a lua cina cu noul preşedinte al SUA. Chiar nu îi poţi acuza! Era importantă relaţia României.

Eu sper că preşedinţii României care, de-a lungul timpului, s-au văzut cu preşedinţii americani, inclusiv cu Donald Trump, după ce îşi vor fi terminat mandatele, nu vor fi puşi sub acuzare. Este o mare greşeală că România se implică în acest fel în politica internă americană. Da, a fost un lider politic român şi s-a întâlnit cu Donald Trump.

S-au adus prejudicii României în acest sens? Mă îndoiesc! Ah, că relaţia solidă, puternică a fost a lui Klaus Iohannis cu preşedintele Donald Trump, foarte bine. Asta e! Era preşedintele american în funcţie şi noi respectăm orice preşedinte american în funcţie, de aici din marginea Europei de unde suntem noi", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Această decizie se răsfrânge în politica internă americană"

Cât despre faptul că, poate, România nu îşi doreşte să se implice şi ar putea fi vorba despre un procuror care a încercat să se folosească de ceea ce se întâmplă în SUA pentru a da mai multă imagine dosarului, analistul politic a spus: "Mă îndoiesc că, la un asemenea nivel şi cu o asemenea speţă... A mai fost un procuror de la Ploieşti care a pus un prim-ministru sub acuzare că a făcut un seminar cu Tony Blair. Nu!

Cineva probabil că a luat această decizie care se răsfrânge, în opinia mea, în politica internă americană. Ah, că americanii se pot amesteca în politica internă a României... Noi am zis că suntem de acord! Dar tu să te implici chiar prin această metodă, că "de ce te-ai văzut cu Trump?"... "M-am dus să mă văd cu Trump şi am vorbit despre România". Nu este un lucru rău!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel