Dragnea: Este o coincidenţă că respir acelaşi aer cu mulţi oameni

Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu
Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut noi declarații.

Liderul social-democraţilor a menţionat că Iordache a considerat că nu s-a respectat legea în cazul completurilor specializate de trei.

"Am vorbit cu Florin Iordache astăzi, înainte de Comitetul Executiv. M-a informat că a luat această decizie vineri. L-am întrebat şi mi-a răspuns foarte simplu: în opinia lui, şi a făcut-o nu în numele Camerei Deputaţilor, ci ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru că în opinia lui este un conflict juridic de natură constituţională şi că acolo nu s-a respectat legea, care era obligatoriu să existe completuri specializate de trei. Asta am discutat, nu am stat înainte de CEx-ul în care finalizam lista (pentru europarlamentare - n.r.) să discutăm în detaliu", a precizat Dragnea.

Vezi și:  Prezidențiale. Chirieac, ipoteză: Când va face Dragnea marele anunț

"Este o comparaţie forţată"

Întrebat dacă există o coincidenţă că acest lucru a fost cerut şi de avocaţii săi în instanţă, Dragnea a răspuns: "Este o coincidenţă că respir acelaşi aer cu mulţi oameni".

"Pe subiectul ăsta, văd că abordarea este foarte interesantă. Este o comparaţie forţată, dar dacă cineva încalcă o lege, văd că problema se pune la unul care sesizează că s-ar încălca o lege, nu la ăla care încalcă o lege. Deci, ăla e vinovat. Va trebui să ne punem întrebări foarte serioase despre modul în care s-a funcţionat în acea instituţie. Deja, Curtea Constituţională a descoperit un fapt destul de grav. Dacă şi acum au dreptate în speţa asta, iertaţi-mă, totuşi, un român chiar aşa este exagerat să-şi dorească să aibă dreptul la un proces echitabil, la un proces corect, adică să fie judecat de un complet compus legal", a adăugat liderul PSD.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a confirmat că a sesizat Curtea Constituţională privind un conflict între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie. Sesizarea a fost făcută în perioada în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile lui Florin Iordache.

Vezi și: Alegeri europarlamentare. Dragnea: Mă leg cu scânduri și tot conduc campania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel