Dosar EADS: Stefan Zoller, fostul director al EADS, pus sub acuzare - Der Spiegel

Foto: zeit.com
Foto: zeit.com

Publicația germană Der Spiegel scrie, citând surse din Procuratura de la Munchen, că fostul director al EADS, Stefan Zoller, a fost pus sub acuzare în Germania pentru dare de mită în România și Arabia Saudită în dosare privind securizarea frontierelor celor două state.

Parchetul din Munchen a efectuat în luna octombrie percheziții la filiale ale grupului Airbus, au confirmat autoritățile germane săptămâna trecută. 

Percheziţiile au fost efectuate la Ottobrunn şi Unterschleissheim, în apropiere de Munchen, precum şi la Ingolstadt, Ulm şi Friedrichshafen, alte oraşe din sudul Germaniei.

Cazul Arabia Saudită

În mai 2011, Biroul de Investigare a Fraudelor Serioase din Marea Britanie verifica suspiciuni potrivit cărora EADS, printr-o unitate britanică, a mituit oficiali din Arabia Saudită cu scopul de a câștiga un mega-contract. Anchetatorii britanici aveau motive rezonabile să creadă că o unitate a EADS din Marea Britanie a oferit mașini, bijuterii și bani gheață  pentru a obține un contract de 2 miliarde lire sterline pentru îmbunătățirea sistemului satelit al Gărzii Saudite Naționale. Firma GPT, cu sediul la Riyadh, este deținută de o companie britanică, Paradigm Services, care, la rândul ei, este controlată de EADS, compania mamă a Airbus.

Scandalurile EADS în Germania, Austria și Arabia Saudită: contracte-mamut, mite de zeci de milioane de euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel