Directorul medical al Angliei, avertisment crunt: DOUĂ epidemii una peste alta. O amenințare cu adevărat serioasă

Directorul medical al Angliei, avertisment crunt: DOUĂ epidemii una peste alta. O amenințare cu adevărat serioasă / Foto: Pixabay
Directorul medical al Angliei, avertisment crunt: DOUĂ epidemii una peste alta. O amenințare cu adevărat serioasă / Foto: Pixabay

Chris Whitty, consilier șef științific al guvernului din Marea Britanie, vine cu un avertisment dur despre varianta Omicron.

Un număr mare de pacienți cu COVID care ajung în spital este o „perspectivă bătută în cuie”, deoarece varianta Omicron se răspândește într-un „ritm absolut fenomenal” în toată țara, a avertizat directorul medical al Angliei, scrie Sky News.

Profesorul Chris Whitty, vorbind la o conferință de presă din Downing Street, a avertizat că Regatul Unit se confruntă cu „o amenințare cu adevărat serioasă” din cauza noii variante de coronavirus.

Prof. Whitty a spus că înregistrările zilnice de cazuri de COVID „vor fi depășite cu mult în următoarele câteva săptămâni, pe măsură ce ratele continuă să crească”. El a avertizat, de asemenea, că acestea se vor traduce prin „numerele mari” de pacienți tratați în spitale în săptămânile următoare.

„Se mișcă într-un ritm absolut fenomenal”



„Mă tem că va exista un număr tot mai mare de pacienți cu Omicron care vor intra în spital, vor intra la terapie intensivă. Numărul exact nu îl știm încă, dar vor fi cifre substanțiale și asta va începe să devină evident, în opinia mea, destul de curând după Crăciun.”, a spus profesorul Whitty. 

Totodată, acesta a sugerat că britanicii ar trebui să „deprioritizeze” anumite contacte sociale. El a adăugat că sunt „mai multe lucruri pe care nu le știm” despre varianta Omicron, dar a avertizat: „Toate lucrurile pe care le știm sunt rele”.

„Principalul este viteza cu care acesta se mișcă”, a spus profesorul Whitty. „Se mișcă într-un ritm absolut fenomenal”.

Profesorul Whitty a sugerat că au existat „două epidemii una peste alta” în urma răspândirii variantei Omicron. El a spus că răspândirea variantei Delta existente a fost „aproximativ plată”, dar pe deasupra a existat o „epidemie Omicron în creștere foarte rapidă”.

Avertismentul acestuia vine în contextul în care Marea Britanie a înregistrat miercuri cel mai ridicat bilanţ zilnic al noilor cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Încă 78.610 cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore în Marea Britanie, cu circa 10.000 mai multe faţă de ultimul record zilnic, înregistrat în ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel