Dinu Zamfirescu, citat din I.C. Brătianu. Testamentul cu provocări, din 1949, valabil și astăzi. ”Probleme greu de rezolvat”

Dinu Zamfirescu. Foto: Captură video PNL
Dinu Zamfirescu. Foto: Captură video PNL

Dinu Zamfirescu le-a transmis un mesaj celor din Partidul Național Liberal (PNL), la aniversarea celor 147 de ani de la înființarea partidului.

Dinu Zamfirescu, fost deținut politic și unul dintre cei 12 membri refondatori ai Partidului Național Liberal (PNL), a ținut un discurs la aniversarea celor 147 de ani de la înființarea partidului. În mesajul său, acesta a transmis și un citat din testamentul politic al fostului președinte al Partidului Național Liberal, Dinu I.C. Brătianu, întocmit în ianuarie 1949.

"Doresc să menționez că Partidul Național Liberal nu a fost desființat de regimul comunist, ci și-a suspendat doar activitatea personală. A continuat să slujească în condiții dramatice, plătind un greu tribut acestei activități. principalii lideri ai partidului și-au găsit sfârșitul în închisori. Cred însă, că în afara unor evocări ale trecutului partidului, trebuie să ne preocupăm în primul rând de prezent și bineînțeles, de viitorul apropiat. Prin toate ideile sale de forță, liberalismul, în afară de libertate, individ și proprietate privată, mai concepe și principialitatea, responsabilitatea și competiția.

Dinu Zamfirescu, citat din testamentului lui Dinu I.C. Brătianu: Vor fi probleme grele de rezolvat

În cele ce urmează voi cita din testamentul politic al președintelui Partidului Național Liberal, Dinu I.C. Brătianu. Acest testament a fost întocmit în ianuarie 1949, cu un an înaintea arestării sale. Citez: "Sunt încredințat că rolul Partidului Național Liberal, care singur este rezemat pe principii sănătoase, va fi în viața de mâine și mai important ca în trecut, el singur având o tradiție de înfăptuiri generoase și largă experiență în conducerea țării. În toate aspectele vor fi probleme grele de rezolvat. Pe plan extern, România, ca cea mai luminată țară din răsăritul Europei, va juca un rol de frunte în cadrul cooperării internaționale economice și politice ale unei Europe unite.

Pe plan intern, va trebui să garanteze libertatea individuală și să stimuleze inițiativa particulară printr-un program bine chibzuit de reforme în domeniul politic și social, în vederea unei perfecte armonii sociale, va ridica starea țărănimii și muncitorimii. Aveți datoria să luptați din toate puterile pentru ca în posturile de conducere să fie chemați numai cei pregătiți și cu valoare morală".", a declarat Dinu Zamfirescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel