Dintr-un calcul politic simplu, Băsescu nu vrea dezbatere cu Pippidi

basescu traian pdl
basescu traian pdl

Dezbaterea președintelui Societății Academice din România (SAR), Alina Mungiu Pippidi, cu șeful statului, Traian Băsescu, a devenit improbabilă după ce, spun surse citate de Evz, ONG-urile anti-Roșia Montană nu o recunosc pe jurnalistă drept reprezentant al lor. La rândul său, Administrația Prezidențială infirmă pentru Adevărul că președintele are pe ordinea zilei de sâmbătă un astfel de eveniment. Amânarea sau anularea dezbaterii e în favoarea lui Băsescu, care nu și-o dorește în actualul moment politic.

Traian Băsescu nu are nevoie de o confruntare publică care să deturneze atenția de la conflictul intern din USL. Cu atât mai puțin de una care i-ar putea provoca pagube de imagine, deși există îndoieli că politologul va avea o abordare jurnalistică fermă în discuția cu președintele țării.

Iar faptul că informația cu privire la amânarea/anularea dezbaterii cu Pippidi e dată pe surse de un ziar apropiat președintelui, nu face decât să confirme că Băsescu fuge de reflectoare.

Tensiunile din USL îl alimentează politic pe Băsescu. După ieșirea acidă a lui Crin Antonescu pe subiectul declarațiilor lui Victor Ponta, USL fierbe din nou, pentru a doua oară în mai puțin de o lună. Dar în conferința de presă de vineri, liderul liberal l-a atacat în aceeași termeni și pe președintele Băsescu. Administrația Prezidențială nu a trimis nicio replică, așa cum obișnuiește când Antonescu lansează critici. De ce? Răspunsul stă în celelalte crize din USL. Băsescu a amuțit aproape de fiecare dată când în USL era ceartă.

Băsescu tace, în mod deloc nefiresc, pentru a lăsa Uniunea Social Liberală să se macine politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel