Deliranta propagandă a Kremlinului lovește din nou: Rusia acuză Israelul că este un stat neonazi#t

Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse a acuzat marţi Israelul că îi sprijină pe ''neonaz#ştii din Ucraina'', amplificând astfel o dispută începută după ce şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a susţinut că Adolf Hitler avea origini evreieşti, potrivit Reuters, informează Agerpres.

Israelul l-a criticat luni pe Lavrov, spunând că afirmaţia sa, făcută într-un discurs în care a vorbit despre preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care este evreu, este un fals "de neiertat" care minimalizează ororile Holocaustului comis de naz#şti.

Liderii mai multor ţări occidentale au denunţat comentariile lui Lavrov, iar Zelenski a acuzat Rusia că a uitat lecţiile celui de-Al Doilea Război Mondial.

Ministerul de Externe rus susţine într-un comunicat că afirmaţiile şefului diplomaţiei israeliene Yair Lapid sunt "anti-istorice" şi "explică într-o mare măsură de ce actualul guvern israelian sprijină regimul neonaz#st de la Kiev".

Moscova a reiterat poziţia lui Lavrov conform căreia originile evreieşti ale lui Zelenski nu exclud posibilitatea ca Ucraina să fie condusă de neonaz#şti.

"Antisemitismul în viaţa de zi cu zi şi în politică nu este oprit. Dimpotrivă, este alimentat" în Ucraina, se arată într-un comunicat.

Lavrov a făcut afirmaţia despre Hitler într-un interviu acordat duminică unei televiziuni italiene, răspunzând unei întrebări de ce Rusia spune că trebuie să "denaz#fice" Ucraina dacă preşedintele acesteia, Volodimir Zelenski, este el însuşi evreu.

Israelul şi-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în urma invaziei ruse începute în februarie. Dar îngrijorat de stricarea relaţiilor cu Rusia, un jucător important în Siria vecină, Israelul a evitat iniţial să critice Moscova şi nu a aplicat sancţiuni împotriva oligarhilor ruşi.

Totuşi, relaţiile au devenit tot mai tensionate, Lapid acuzând Rusia că a comis crime de război în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel