Daniel Savu: Lazăr, noul Kovesi

Daniel Savu
Daniel Savu

Daniel Savu face o analiză a acţiunilor procurorului general Augustin Lazăr, despre care afirmă că nu a înțeles nimic din lecția “Kovesi”.

Daniel Savu comentează asupra activităţii procurorului general Augustin Lazăr apreciind că, prin acţiunile sale, nu face decât să se transforme în "noul Kovesi".

Iată ce scrie Daniel Savu pe pagina sa de Facebook:

"Procurorul general al României, cel care a împlinit deja 30 de zile de evaluare din partea Ministerului Justiției, dă replici miniștrilor cu care interacționează, dar și liderilor politici. De cele mai multe ori, procurorul general folosește în așa-zisa bătălie mediatică pe care și-o asumă, comunicatele de presă ale instituției, cu scopul evident ca replicile sale să fie cât mai mult preluate în mass-media. Este un procuror general care nu uită niciodată să își ia revanșa și apreciază foarte mult mediatizarea controlată. În istorie, mandatul actual al procurorului general este probabil singurul care consemnează un astfel de comportament. Așteptăm cu interes să vedem cu ce consecințe !

Anchetă la solicitarea lui Iohannis

Acesta este contextul în care, la solicitarea personală a președintelui Iohannis, procurorul general al României urmărește îndeaproape ancheta asupra evenimentelor din 10 august. În derularea acesteia, au fost chemați la audieri: primarul Capitalei, prefectul Capitalei, președintele PSD, iar șefii Jandarmeriei sunt puși sub învinuire. Niciun cuvânt despre inițiatorii protestelor care până la urmă au fost totuși ilegale, nimic despre cei pe care i-am văzut cu toții la televizor pregătind și aruncând sticle incendiare, niciun fel de problemă pentru agresorii jandarmilor. Nu știm cu exactitate cine sunt cei care au vrut să intre în sediul Guvernului și de ce, după cum nu este anchetat nici sistemul de finanțare folosit în general pentru protestele de stradă, nu doar în 10 august.

Lecţia "Kovesi"

Având în vedere toate aceste aspecte, despre ce vorbește procurorul general în ultima comunicare publică? Despre desecretizarea unor documente din dosar, pentru a putea fi consultate de părți și avocații acestora. Și bineînțeles că se lansează în replici cu ministrul de Interne, ca și cum o procedură exclusiv tehnică, ce ar fi putut fi foarte bine reglată instituțional, este cel mai important aspect al problemei care trebuie scos în evidență.

De ce este importantă această subtilitate care atinge pragul manipulării: pentru că procurorul general al României are datoria să fie echidistant politic, să garanteze o anchetă judiciară echilibrată în fapte, nu doar în vorbe și tratament egal pentru toate persoanele implicate în evenimentele cercetate, nicidecum să abată atenția opiniei publice de la întrebări justificate privind toate aceste aspecte. Ce face, dar mai ales ce nu face procurorul general al României ne interesează pe toți, iar faptul că Augustin Lazăr nu a înțeles nimic din lecția “Kovesi” îl poate conduce pe același parcurs !"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel