Dăncilă, despre banii acordați spitalelor

Guvernul a acordat sume substanţiale pentru toate spitalele, indiferent de culoarea politică a administraţiei locale, a declarat vineri, la Săcele, premierul Viorica Dăncilă, care a subliniat că 'toate spitalele judeţene au primit aparatură performantă'.

Aflată în vizită la Spitalul municipal din localitatea braşoveană Săcele, căruia, recent, printr-o Hotărâre de Guvern, i-a fost alocată suma de 5 milioane de lei din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, Viorica Dăncilă a subliniat că s-au acordat bani 'indiferent de culoarea politică pentru toate spitalele'.

'Am acordat sume substanţiale pentru toate spitalele judeţene, pentru multe spitale, pentru că ne-am dat seama că degeaba avem un personal calificat dacă nu avem aparatură medicală performantă, astfel încât cetăţenii să fie trataţi aşa cum trebuie. (...) Am dat bani la toate spitalele judeţene, indiferent de culoarea politică, aşa cum am acordat sume de bani prin PNDL 1 şi 2 la toate administraţiile locale, indiferent de culoarea politică. România are nevoie de dezvoltare, de dezvoltare a comunităţilor şi dacă vom ţine mereu cont de culoarea politică, atunci nu vom avea o coeziune la nivel teritorial. Deci am acordat mereu sume, nu a fost neapîrat înainte sau imediat după ce a fost demis guvernul. Vom continua să acordăm sume atât cât ne permitem, cât să se încadreze în bugetul Ministerului Sănătăţii sau în Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului', a afirmat premierul interimar. Ea a felicitat conducerea unităţii sanitare şi a administraţiei locale pentru buna colaborare dintre acestea.

'După cum ştiţi, am crescut salariile medicilor, ale personalului medical, pentru a nu mai pleca din ţară, dar acest lucru nu este suficient dacă nu există şi investiţii în sănătate şi aparatură medicală. În fond, principalul beneficiar este pacientul şi, după ce am văzut astăzi, aici, sunt încredinţată că toţi cei care vor apela la servicii medicale în acest spital vor fi trataţi de un personal bun, cu aparatură performantă şi, bineînţeles, cu speranţa că şi pe viitor investiţiile vor continua', a spus Dăncilă.

Spitalul municipal din Săcele, închis în timpul guvernării Emil Boc, a fost redeschis în 2017. 'Nu puteam să facem aceste lucruri frumoase pentru săceleni în primul rând, dar acest spital deserveşte şi comunele limitrofe şi din Braşov, dacă nu aveam un sprijin substanţial din partea Guvernului (...) Nu eram într-un impas financiar, cum spun unii, spitalul funcţiona, dar este mult mai uşor să facem aceste investiţii într-un timp mai scurt', a afirmat primarul comunei Săcele, Virgil Popa. Dăncilă a vizitat saloanele spitalului, a stat de vorbă cu câţiva pacienţi şi a făcut fotografii cu personalul medical.

Directorul unităţii medicale, dr. Rodica Pîrvan, i-a spus premierului interimar că, din suma de 5 milioane de lei, 250.000 vor fi folosiţi pentru dezvoltarea liniei endoscopice, investiţie necesară reducerii timpului de aşteptare al pacienţilor. Premierul interimar Viorica Dăncilă s-a aflat vineri, în judeţul Braşov, unde a avut o întâlnire cu conducerea fabricii IAR Ghimbav şi reprezentanţi ai sindicatelor din industria de apărare şi a efectuat şi vizita la Spitalul municipal din Săcele. Liderul social-democrat Viorica Dăncilă s-a aflat şi în luna mai în Săcele, în cadrul unei vizite efectuată în judeţul Braşov, la momentul respectiv fiindu-i prezentat Parcul Industrial Electroprecizia, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel