Coreea de Nord: SUA, exercițiu militar la granița coreeană

Două bombardiere strategice B-1B și patru avioane de vânătoare stealth F-35B americane s-au apropiat luni de frontiera dintre cele două Corei, în cadrul unui exercițiu efectuat împreună cu aparate sud-coreene F-15K, relatează agenția de presă Yonhap, citând surse guvernamentale.

Este destul de neobișnuit ca avioanele să zboare în apropierea liniei de demarcație militară (MDL), care separă cele două Corei, remarcă agenția sud-coreeană de presă.

Potrivit Reuters, care citează un comunicat la Ministerului Apărării sud-coreean, exercițiile au implicat bombardamente deasupra Peninsulei Coreea. Avioanele "au lansat bombe pe poligonul Pilseung din Taebaek, provincia Gangwon, în timpul exercițiului organizat de la amiază până la ora 2:30, și s-au întors la bazele lor", a indicat interlocutorul Yonhap. La exercițiu au mai participat două avioane americane F-16 și trei avioane cisternă pentru realimentare KC-135, conform sursei citate.

Bombardierele au decolat de pe insula americană Guam din Pacific, în timp ce avioanele de vânătoare au venit din Japonia. Șase avioane de vânătoare sud-coreene au participat de asemenea la acest exercițiu, a precizat un responsabil din cadrul Ministerului Apărării de la Seul.

În același timp, o conferință a șefilor armatelor terestre din regiunea Indo-Asia-Pacific se deschide la Seul în cursul zilei de luni, într-un context de intensificare a tensiunilor din cauza programelor balistic și nuclear ale Coreei de Nord, a anunțat luni armata Coreei de Sud, citată de Yonhap. Mai exact, este vorba de Conferința șefilor armatelor din Pacific (PACC), care are loc la fiecare doi ani, și care va reuni șefi de stat major și comandanți de rang înalt din 29 de țări. Evenimentul este organizat de șeful armatei terestre sud-coreene Kim Yong-woo și de omologul său american Mark A. Milley, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel