Urmărește emisiunea live


Coreea de Nord se pregătește de ample exerciții militare. Tensiune în zonă crește

coreea 3
coreea 3

Coreea de Nord părea să pregătească duminică operaţiuni terestre şi aeriene, în contextul creşterii tensiunilor din zonă în urma testului nuclear nord-coreean din 12 februarie, anunţă o sursă guvernamentală nord-coreeană.

Autor: Cristina Andrei

Aceeaşi sursă, citată de agenţia de presă Yonhap, susţine că se efectuează exerciţii cu muniţie reală, iar artileria şi forţele aeriene sunt mobilizate în portul Nanmpo: "Pare că este vorba despre exerciţii de o amploare destul de mare". Contextul extrem de tensionat ar putea permite Phenianului să creeze un incident militar ori să efectueze un test de rachetă balistică.

După bombardamentele din 23 noiembrie 2010, în peninsula coreană reizbucnesc tensiunile în februarie, după ce Coreea de Nord efectuează al treilea test nuclear. După sancţiunile aplicate de ONU şi în urma exerciţiilor militare şi colaborării dintre Coreea de Sud şi Statele Unite, Phenianul ameninţă frecvent cu bombardamente şi război nuclear. Deşi a mobilizat pe coasta de est lansatoare de rachete cu rază de acţiune variabilă, până în momentul de faţă, nord-coreenii nu şi-au pus în practică ameninţările.

Conform Yonhap, un alt oficial militar, citat de agenţie sub protecţia anonimatului, susţine că scopul Phenianului ar putea fi acela de a reaprinde tensiunile militare, pe fondul efectelor pe care le-a avut decizia Seulului de a-şi retrage toţi angajaţii din complexul industrial de la Kaesong, deţinut în comun de Coreea de Nord şi cea de Sud. Această acţiune a determinat închiderea de facto a centrului de producţie, după ce muncitorii sud-coreeni s-au întors sâmbătă în ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel