Convorbire telefonică a ministrului Apărării cu omologul american. Potenţialului ofensiv al Federaţiei Ruse în jurul Ucrainei şi la Marea Neagră

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut joi o discuţie telefonică cu secretarul apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J. Austin III.

Temele aflate pe agenda de discuţii au inclus evoluţiile situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre, postura NATO pe flancul estic, respectiv suplimentarea prezenţei SUA în regiune, potrivit unui comunicat al MApN, citat de Agerpres. 

În cadrul dialogului aplicat, cei doi oficiali au abordat, în principal, dezvoltările recente de securitate la nivel regional din perspectiva desfăşurărilor masive şi a potenţialului ofensiv al Federaţiei Ruse în jurul Ucrainei şi la Marea Neagră, precizează sursa citată.

Necesitatea consolidării posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO

Pe acest fond, ministrul român al Apărării a subliniat necesitatea consolidării posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre, ca formulă defensivă de asigurare a securităţii aliaţilor şi de descurajare a acţiunilor agresive.

"În acest sens, a fost exprimată necesitatea, mai mult ca oricând, a unei abordări coerente, unitare şi echilibrate în cadrul prezenţei înaintate pe flancul estic al Alianţei. De asemenea, demnitarul român a salutat anunţul preşedintelui Biden privind determinarea SUA de a disloca forţe suplimentare în Europa de Est, inclusiv în sprijinul securităţii şi apărării României", arată MApN.

Suplimentarea prezenţei SUA în regiune

Conform sursei citate, în final, ministrul Vasile Dîncu a apreciat efortul şi implicarea secretarului apărării al SUA în definirea şi asigurarea implementării angajamentului suplimentar al Washington-ului în sprijinul consolidării prezenţei aliate în România şi a reafirmat determinarea ţării noastre în privinţa consolidării Parteneriatului Strategic dintre cele două state şi a implementării liniilor de efort agreate în cadrul Foii de parcurs privind cooperarea SUA - România în domeniul apărării, în perioada 2020 - 2030. 

VEZI ȘI: Tensiuni Rusia-Ucraina. H.D. Hartmann: Ne aflăm în plină isterie de "vin ruşii peste noi"

Hartmann: ”Ne aflăm în plină isterie cu 'vin ruşii peste noi'”

H.D Hartmann a vorbit, la DC NEWS TV, despre "pandemia de informaţii false" şi isteria creată în România din cauza tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina. 

”Observăm de o săptămână mai multe lucruri. Ultima întâlnire dintre Blinken şi Lavrov, care trebuia să dureze 2 ore, dar a durat o oră şi jumătate şi în care ambii au recunoscut că nu a existat niciun fel de elemente comun care să reprezinte un început de soluţie la solicitările maximaliste ale Rusiei. Apoi vedem aşa numitele tipuri de provocări ăn baza unor informaţii mai mult sau mai puţin valide, dar preluate statal de Marea Britanie, care a anunţat că Rusia vrea să dea o lovitură de stat în Ucraina, să pună un preşedinte marionetă în Kiev, care să ceară intervenţia forţelor ruse după modelul Kazahstan. Personajul care a fost propulsat de Marea Britanie la coroana Ucrainei nici  nu ştia cum să nege mai repede. Zelensky, acum trei săptămâni, anunţa propria lui arestare şi o lovitură de stat dată de un oligarh. 

Ei bine, în baza acestor informaţii care au tot apărut s-a creat o isterie. Isteria este un complex, atenţie, nu un proces natural. Frica e procesul natural. Isteria este un produs al mai multor stări umane. Iată că ne aflăm în plină isterie cu privire la 'vin ruşii peste noi'. Avem filmuleţe cu transportoare de tehnică militară, clipuri cu diverse frânturi unite tehnic de la diverse exerciţii ale armatei române, sau ale armatelor străine în colaborare cu armata română. Unele sunt filmate vara. Apar munţi şi văi, şi sigur că România are munţi şi văi, dar imaginile pot fi şi din Polonia sau din Serbia. Această pandemie de informaţie pare să aibă un singur obiectiv: isterizarea unei părţi din populaţia României care trăieşte cu frica ancestrală de o invazie militară. Poate bătrânii noştri îşi mai amintesc de invazia trupelor Armatei Roşii, îşi amintesc ororile ocupaţiei ruseşti. Frica aceasta ancestrală a societăţii româneşti faţă de o invazie, de un pericol rusesc care este real, atenţie, nu negăm faptul că Rusia nu e un adversar istoric al suveranităţii României, produce această pandemie de informaţii false”, a punctat Hartmann. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel