Dispută Pleșu - CTP, pe tema Beligan: "Scriu ce vreau. Patapievici e înjurat de vecini"

Pornind de la scrisoare deschisă adresată de Andrei Pleșu actorului Radu Beligan, jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a întrebat pe scriitor cum a reacționat atunci când Horia Roman Patapievici a susținut că președintele Băsescu are o casetă cu Mircea Geoană primind sex oral.

"Și pe forumuri mi se pun întrebări de genul ăsta. Întâi: scriu ce vreau eu, despre ce vreau eu, când vreau eu. Eu nu sunt aici un compostor public care de fiecare dată când mișcă cineva în front sar și mușc. Scriu și eu ce pot și ce-mi vine la îndemână. Doi: dl-lui Cristian Tudor Popescu i s-a pus pata pe Patapievici. Patapievici poate să se înșele. I-am reproșat acel gest, a fost o stângăcie pe care chiar Cotroceniul a încercat s-o atenueze. A fost o fandare în gol", a spus Pleșu, la Gândul Live.

El a precizat că Patapievici a fost numit la ICR înainte să fi spus "un singur cuvânt despre Băsescu".

"Patapievici este unul dintre cei mai agresați oameni. N-am văzut linșaje publice mai vehemente, este înjurat de vecinii de bloc, agresat pe stradă", a mai afirmat Andrei Pleșu.

"Cum am ajuns în România ca un om care are calități importante și care la ICR a făcut mari servicii României, dar de care nu se ia notă să ajungă să aibă un portret atât de negru încât oricine își permite să dea cu el de toți pereții?", a întrebat filosoful.

Cristian Tudor Popescu spune că nu a mai discutat cu Patapievici de când acesta s-a implicat în politică.

"Nu e în chestie. Eu n-am făcut decât să citez aceaste vorbe. Eu n-am spus niciodată că e menit execrării. I-am și spus asta, când mai puteam avea discuții. Asta înainte ca dl. Patapievici să facă politică, ceea ce eu n-am făcut niciodată. Scria în Evenimentul Zilei articole politice angajate în mod clar fiind în același timp președintele ICR. Angajate de o anumită parte politică", a declarat Cristian Tudor Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel