Condamnare record pentru înșelăciune prin metoda "accidentul"

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Fundu Moldovei, acuzat că a făcut avere prin metoda "accidentul", a primit zilele trecute o condamnare record în dosarul de înșelăciune: 24 de ani, 7 luni şi 11 zile de închisoare.

Andrei Popiţanu, a fost trimis, la începutul anului curent în judecată, sub acuzaţia că a comis nu mai puţin de zece înşelăciuni şi două tentative, prin metoda „accidentul", relatează monitorulsv.ro.

Andrei Popiţanu este acuzat că a comis faptele în timp ce era încarcerat în penitenciar, fiind condamnat în 2009 la 20 de ani de închisoare pentru uciderea fostei sale prietene, în toamna lui 2008. 

Conform prevederilor noului Cod Penal, magistrații de la Judecătoria Suceava au adunat toate pedepsele primite de Andrei Popiţanu pentru faptele de înşelăciune, la care au adăugat şi restul neexecutat din pedeapsa pentru crima de acum şapte ani, astfel rezultând condamnarea de24 de ani, 7 luni şi 11 zile de închisoare.

În același dosar, a fost condamnat și Adrian Ursu, în vârstă de 35 de ani, din comuna Adâncata, care ar fi fost complicele lui Popiţanu la o parte dintre înşelăciunile comise de deţinutul închis pentru omor. Ursu a primit 3 ani, 3 luni şi 10 zile de închisoare.

Prin sentința Judecătoriei Suceava, cei doi inculpați au fost obligați să plătească și daune materiale și morale păgubiților, în cuantum de 15.700 de euro și 35.632 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel