Circa 400 de gospodării din Călineşti Oaş rămân fără apă zilnic

Primarul comunei Călineşti Oaş, Dinu Birtoc, a lansat, luni, un apel la consum responsabil de apă deoarece circa 400 de gospodării rămân zilnic fără apă în urma dublării consumului.

Edilul a declarat, pentru Agerpres, că nu se ştie care este cauza dublării consumului, populaţia fiind rugată să nu folosească apa pentru udatul grădinii, gazonului sau a piscinei, şi să semnaleze orice posibilă avarie la reţea. Bazinele sunt umplute în fiecare noapte, dar peste zi apa se termină, astfel că sute de oameni rămân fără apă.

"Nu ştim care e cauza, facem apel disperat către populaţie să anunţe defecţiuni dacă observă. Consumul e dublu faţă de anul trecut. Pompăm apa la capacitate maximă dar cam jumătate din Călineşti, 400 de gospodării din cele 600, rămân fără apă în fiecare zi. Dacă facem calculele ar fi cam 666 de litri de apă consumaţi în fiecare gospodărie, dar nu consumă nimeni atât", a declarat Birtoc.

El susţine că o cauză a creşterii necontrolate a consumului ar putea fi numărul mare de persoane racordate ilegal, din cauza faptului că implementarea proiectului de alimentare cu apă a început cu probleme.

"Sunt voci că ar fi branşaţi ilegal oameni. Proiectul a început cu probleme, dar acum cum să îi căutăm pe oameni? Ar trebui o comisie care să meargă din casă în casă să verifice dacă este apă, dacă se învârte contorul când se dă drumul la apă, conductele sunt în subteran. Acum a crescut şi consumul că au venit acasă cei plecaţi în occident şi sunt probleme", a mai spus Birtoc. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27