Chirieac, întrebare CHEIE pentru Cristoiu. Suspectați o trădare?/Capcane întinse reciproc

Sursa: România TV
Sursa: România TV

Bogdan Chirieac și Ion Cristoiu au purtat un dialog pe tema alegerilor anticipate și a unei posibile trădări a liderilor PSD.

"Nu e nicio criză. Acum avem de-a face cu ceva gen: fă-te că e criză. Anticipatele vor avea loc, deja ați văzut că și PSD-ul a dat drumul, nu e adevărat că s-au răzgândit peste noapte, asta e o prostie. Anticipatele au fost decise în momentul în care PSD a decis să facă moțiune de cenzură la legea celor două tururi. Noi avem de-a face acum cu o părere și anume: Klaus Iohannis este convins, după victoria din 26 mai și de la prezidențiale, că poate să facă orice. El crede că valul ăsta va continua până în iunie și atunci PNL va lua 43%. E sigur el va avea în sfârșit Parlamentul lui. E o iluzie!", a declarat Ion Cristoiu, în direct la România TV. 

O luptă tacită între cele două partide

"PSD are următorul interes, în primul rând că PSD e prins pe picior de lupte interne. Domnul Ciolacu nu are atâta autoritate cât avea domnul Dragnea și atunci are loc o bătălie în cadrul PSD, deci toate calculele domnului Ciolacu sunt legate nu atât de victoria sau înfrângerea PSD la alegeri, ci de victoria sau înfrângerea sa la Congres. Tot ce se întâmplă acum e mai mult sau mai puțin o înțelegere tacită ca între două partide mari,  tradiționale, puternice care vor să împartă electoratul și vor să-l scoată pe al treilea, care este USR-ul", a completat el. 

Iată discuția de la România TV:


Bogdan Chirieac: Suspectați o trădare din partea unor lideri ai PSD de acum? Fiindcă ce spuneți și ceea ce spunem de două luni de zile, că e blat între PSD și PNL și e clar că aceste alegeri anticipate, după cum am convenit cu toții, nu sunt în favoarea PSD-ului. Și atunci, vorbim despre o trădare a liderilor PSD?

Ion Cristoiu: Nu, nu, nu. Eu merg pe ideea că s-a întâmplat exact ca în relația Iohannis - Dăncilă în timpul campaniei. Adică, admițând că, de exemplu, PSD-ul acum ar vota Guvernul, Guvernul plin fiind, ar vota repede două ordonanțe de urgență care ar devasta PSD-ul: alegeri în două tururi și cea cu președinții de consiliu județean. Și atunci, fiecare dintre părți este prinsă.

Bogdan Chirieac: Maestre, cea mai bună sau cea mai importantă realizare a echipei lui Klaus Iohannis, cea care l-a și adus la putere a doua oară, a fost nominalizarea doamnei Dăncilă drept contracandidat la președinția României. Dacă dumneavoastră spuneți că același lucru urmează să-l facă și la parlamentare și deschideți o altă perspectivă, pentru mine e clar. 

Ion Cristoiu: Domnule Chirieac, nu, eu evit cuvântul. Eu spun un lucru, undeva pare așa, un soi de capcane întinse reciproc în care cade mai ales PSD-ul. Iertați-mă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel