Chinezii au construit un avion invizibil

j20
j20

Pe internet au început să apară fotografii cu un prototip chinezesc de avion de luptă „invizibil”, ceea ce arată că aviația militară a Chinei se avansează mai repede decât se credea.

Edițiile în engleză și chineză ale publicației Global Times au pe prima pagină articole cu fotografii ale ceea ce se presupune că este viitorul avion de luptă J-20, alături de numeroase comentarii și controverse pe care le-a născut această informație. Fotografiile cu avionul au apărut pe un site militar neoficial și pe numeroase bloguri.

Global Times nu a comentat despre autenticitatea fotografiilor, dar ele nu au fost denunțate, așa că se presupune că sunt reale. Se pare că ele au fost făcute la un teren aparținând Institutului Chengdu Aircraft Design. Un avion invizibil de luptă chinezesc este considerat inevitabil de foarte mult timp. Industria aviatică chinezească a demonstrat un progres rapid în ultimii ani, dar încă se mai bazează pe tehnologie importată.

Propulsia ar fi problema cea mai importantă, aceasta fiind posibilă prin motoare rusești, ca în cazul modelului J-10, care este de fapt o copie a avionului rusesc Su-27. Pentru a face un avion invizibil, tehnologia necesară este și mai dificil de obținut, pentru că are nevoie de sisteme care să ascundă prezența avionului și să ofere pilotului suficiente informații pentru a ataca dușmanul. Emisiile trebuie ascunse, iar forma avionului astfel sculpatată încât să evite detectarea sa de către radare și sezori cu infraroșii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel