China acuză compania Coca-Cola de spionaj cibernetic

Compania

Autoritățile chineze au demarat o anchetă împotriva companiei Coca-Cola, pe motiv de spionaj cibernetic, notează publicația South China Morning Post. Corporația americană este suspectată de elaborarea unor hărți ale obiectivelor secrete de pe teritoriul Chinei, prin filialele deținute în mai multe provincii ale țării.

„Pentru moment, putem spune că multe dintre filialele companiei Coca-Cola au participat la această afacere, derulată în mai multe provincii ale țării”, informează South China Morning Post, citând declarația unui oficios.

Potrivit publicației, grupul Coca-Cola a folosit dispozitive GPS portabile pentru colectarea de date geografice secrete din provincia Yunnan.

Coca-Cola a anunțat, referindu-se la acuzațiile aduse, că va colabora cu autoritățile chineze pentru buna derulare și definitivare a cercetărilor. Compania americană a menționat că instalațiile GPS au fost utilizate pentru crearea unor hărți electronice și pentru elaborarea sistemelor de logistică.

Ministerul Securității din China a deschis această anchetă, conform cu numeroase restricții în domeniul elaborării și folosirii informațiilor cartografice. Spre exemplu, firmele de cablu și de anumite servicii sunt obligate să obțina licențe din partea statului pentru amplarea serverelor pe teritoriul țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel