CE salută reforma compensării proprietăţilor naţionalizate din România

Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei  salută adoptarea de către autorităţile române a unei reforme a mecanismului de compensare sau restituire a proprietăţilor naţionalizate, conform unui omunicat al CE publicat joi, informează Agerpres.

Autor: Laura Galescu

 La o reuniune desfăşurată între 4 şi 6 iunie cu privire la monitorizarea executării deciziilor luate de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO), Comitetul de Miniştri a adoptat o decizie cu privire la hotărârea-pilot din cazul 'Maria Atanasiu şi alţii împotriva României'. Decizia a fost luată în finalul unei dezbateri privind despăgubirea sau restituirea bunurilor naţionalizate din România,

În decizia sa, Comitetul salută determinarea demonstrată de autorităţile române în executarea acestei hotărâri, ce a permis adoptarea unei noi legi de reformă a mecanismului de despăgubire, cu scopul de a-i asigura eficienţa şi viabilitatea.

În acelaşi timp, Comitetul ia notă de decizia Curţii de a menţine blocarea acţiunilor repetitive până când se va putea pronunţa, printr-una sau mai multe decizii de principiu, asupra măsurilor luate de autorităţile române în răspuns la decizia-pilot din cazul Mariei Atanasiu.

Una din problemele subliniate de Comitetul de Miniştri constă în importanţa unei monitorizări strânse şi constante a aplicării noii legi, aşa încât autorităţile competente să poată interveni rapid, dacă este necesar, inclusiv prin măsuri legislative, pentru a asigura funcţionarea eficientă a mecanismului nou creat, se mai precizează în comunicatul de la Strasbourg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel