Caz Carcal. Mihai Fifor: Pedepsirea celor vinovați nu este de ajuns

Mihai Ciobanu / 08 aug 2019 / 20:46 Salveaza PDF Comentarii
Mihai Fifor
Descriere foto: Mihai Fifor

"Din momentul în care am preluat conducerea Ministerului de Interne, prioritatea mea a fost reforma din rădăcini a sistemului, recâștigarea încrederii cetățenilor în poliție, în jandarmerie, în toate instituțiile care funcționează în cadrul MAI", transmite ministrul Mihai Fifor.

"Cazul Caracal a scos la iveală multe probleme și disfuncționalități. Toți cei implicați în gestionarea defectuoasă a cazului au fost demiși, iar acum sunt în curs anchete care urmează să stabilească și culpa din punct de vedere legal. Cine a greșit va răspunde conform legii.

Însă pedepsirea celor vinovați nu este de ajuns. Vom corobora măsurile punitive cu o reformă drastică în sistem. Pornim de la atitudinea fiecărui polițist, modul cum reacționează și interacționează cu cetățenii, până la reorganizarea instituțiilor, debirocratizarea acestora și modificarea legislației în domeniu.

Avem mulți profesioniști în minister, oameni dedicați și cu o capacitate extraordinară, pe care ne putem baza. Împreună, vom face reformarea întregului aparat al MAI pentru Siguranță, Ordine și Lege", transmite Mihai Fifor, ministrul interimar al Afacerilor Interne.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27