Crime Caracal - Colectiv, paralelă. Cine se poate folosi de emoţia colectivă

Circulă, pe reţelele sociale, zeci, sute de mesaje legate de crima din Caracal, făcându-se şi paralele între acest caz şi Colectiv sau prăbuşirea avionului pilotat de Adrian Iovan.

"Cineva invitat în seara asta la Realitatea spunea că aceeaşi emoţie publică s-a stîrnit şi cînd a picat avionul cu Iovan, şi cînd au ars tinerii în Colectiv... şi adăuga că astfel de emoţii vin şi trec...

Aş fi de acord cu el dacă nu ar exista o mică, mititică, minusculă diferenţă între cazurile celelalte şi acesta cu criminalul din Caracal:

în ambele exemple date de invitat, opinia publică a fost împărţită... în cazul avionului din Apuseni, unii îl considerau vinovat pe Iovan, alţii autorităţile publice... în cazul Colectiv, unii spuneau că tinerii erau nişte dezaxaţi, alţii acuzau autorităţile şi modul de intervenţie...", scrie Daniela Iuliana, o utilizatoare a reţelei sociale Facebook, pe pagina sa.

"De data asta, furia e unidirecţională: toţi arată cu degetul spre autorităţi... în plus, emoţia colectivă a atins fiecare strat social, fiecare segment de vîrstă, fiecare ungher societal... fiindcă toţi românii au fie copii, fie surori, fie nepoate, fie prietene de vîrsta fetelor omorîte...

O astfel de emoţie colectivă, dacă nu e calmată la timp, poate fi folosită de anumite forţe drept catalizator pentru o amplă mişcare de masă cu rezultate importante în jocurile de putere actuale...", se arată în mesajul respectiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel