Caz Caracal. Naumescu: Momentul ca instituţiile să treacă de la apărarea puterii la apărarea cetăţeanului

Profesorul universitar Valentin Naumescu apreciază că tragedia de la Caracal ar trebui să ducă la schimbarea modului în care îşi folosesc puterea instituţiile de forţă din România.

"Care ar fi esența mesajului ce trebuie transmis energic și imperios în această tragedie? Că este momentul ca instituțiile de forță ale statului să își schimbe urgent accentul de la apărarea și protejarea puterii la apărarea și protejarea cetățeanului! Este nevoie de o schimbare de paradigmă, de la mentalitatea sovietică a miliției și serviciilor preocupate de apărarea demnitarilor și a puterii politice (de cetățeni) la prioritatea absolută a serviciului public!

Iar această schimbare de paradigmă trebuie să se reflecte în legi, regulamente, proceduri, atitudini și valori corespunzătoare ale celor care lucrează în serviciul public! Dacă era pusă în pericol viața unui demnitar, tot după 18 ore interveneau? Sau poate îl apăra în drum spre casă coloana de antemergatori și motocicliști cu prețul vieții lor...", scrie Valentin Naumescu pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel