Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, a făcut declarații despre premierul Florin Cîțu.
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că ministerele nu ar trebui renegociate în cazul în care USR PLUS s-ar întoarce în Coaliție.
Mai mult, Cătălin Drulă așteaptă ca premierul Florin Cîțu să-și dea demisia.
"Așteptăm ca inevitabilul să se întâmple, adică premierul Cîțu să plece acasă. Acest premier și Guvernul în formula actuală are termen de expirare, practic, constituțional, chiar dacă printr-o largă înțelegere PNL-PSD, Cîțu-Ciolacu, procedurile constituționale ale moțiunii de cenzură au fost oprite temporar, abuziv, pentru ca Congresul PNL să aibă loc, un lucru fără precedent, de altfel, dar chiar și așa, prin schimbarea compoziției politice a Guvernului, știm că Guvernul acesta trebuie să vină la votul Parlamentului. Or fără USR PLUS, nu are majoritate, prin urmare, va pica acest Guvern, cu excepția cazului în care se formează și se formalizează o nouă majoritate parlamentară PNL-PSD", a declarat Cătălin Drulă, pentru rfi.ro.
"Sunt declarații făcute într-un context electoral intern. Aș vrea să spulber un pic un mit, cel al unei negocieri care ar fi fost extraordinar de favorabile pentru USR la formarea Guvernului, în decembrie. Păi, în momentul în care ești în coaliție, portofoliile unui Guvern trebuie asumate de partenerii din coaliție. PNL are portofolii extrem de importante, Ministerul Finanțelor, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Ministerul de Externe, Ministerul Muncii. Sunt ministere de forță. Nu pot să aibă toate portofoliile din Guvern (...). Problema este premierul. Cred că putem continua în aceeași formulă, cu o anumită renegociere, într-adevăr, a reformelor pe care să le facem și cu niște asumări foarte clare, pentru că multe lucruri, inclusiv din programul de guvernare, au trenat", a mai spus el.
Întrebat dacă USR PLUS s-a compromis când a depus moțiunea de cenzură împreună cu AUR, vicepreședintele formațiunii a replicat: "Nu, absolut deloc. În parlamentarism se întâmplă să votezi și moțiuni sau legi sau hotărâri, nu poți controla cine mai votează acea lege, nu poți forma cvorumuri sau majorități numai cu oameni simpatici. Avem 460 de parlamentari și la diverse momente votează același lucru pe care-l votezi și tu și alții".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu