Urmărește emisiunea live


Carmen Dan, violențe protest: "Protestatarii paşnici, folosiţi"

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, afirmă că, la protestul din 10 august, agresorii, cunoscuţi ca făcând parte din galeriile de fotbal, i-au folosit pe protestatarii paşnici din primele rânduri ca pe un scut uman, în timp ce aceştia ar fi fost reticenţi în a se disocia de elementele agresive.

"Ora 18,48 - apariţia în piaţă a propriilor persoane cunoscute ca făcând parte din galeriile de fotbal. Raportul menţionează că venirea acestora (...) nu s-a făcut în grup organizat, ceea ce a împiedicat Jandarmeria să dispună măsuri de blocare a accesului acestora în Piaţă. Una din concluziile raportului este că modul de exercitare a violenţei asupra forţelor de ordine a avut un caracter de noutate, reflectând o mutaţie în plan naţional.

Astfel, agresiunile s-au manifestat individual sau în grupuri organizate de-a lungul întregului dispozitiv cu mobilitate crescută, atât în zona de contact, cât şi în interiorul masei de participanţi din rândurile doi şi trei în adâncime. Acest mod de acţiune a permis agresorilor să folosească primele rânduri de protestatari ca pe un veritabil scut uman.

De asemenea, manifestanţii paşnici au fost reticenţi în a se disocia de elementele agresive astfel că misiunea de izolare şi de extragere a persoanelor violente a fost îngreunată şi chiar imposibil de realizat. Acest mod de acţiune a făcut ca persoane care manifestau paşnic să suporte consecinţele acţiunilor forţelor de ordine aflate în încercarea de respingere a celor violenţi prin utilizarea de gaz iritant lacrimogen", a spus Dan, la sediul MAI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel