Urmărește emisiunea live


Carles Puigdemont, plângere la ONU împotriva Guvernului spaniol

Carles Puigdemont a înaintat o plângere către Consiliul ONU pentru Drepturile Omului privind eventuale încălcări ale drepturilor sale de către Guvernul de la Madrid, relatează Politico.eu.

Ben Emerson, avocatul lui Carles Puigdemont, a precizat că această iniţiativă este motivată de actele Guvernului spaniol după declanşarea crizei politice din Catalonia, care ar fi încălcat mai multe norme ce privesc dreptul de a fi ales sau libertăţile de asociere şi expresie.

”Cum justifică guvernul spaniol în ochii lumii ceea ce face? Aşteptăm răspunsul”, a declarat avocatul lui Puigdemont, adăugând că va efectua lunar astfel de proceduri, dacă Guvernul spaniol nu se angajează în negocieri ”reale” cu separatiştii catalani.

Candidatură retrasă

Fostul lider catalan Carles Puigdemont a anunţat că îşi retrage candidatura pentru funcţia de premier al Cataloniei, urmând să cedeze această poziţie unui alt susţinător al independenţei regiunii.

Carles Puigdemont se află în exil autoimpus la Bruxelles de când a fost destituit de către guvernul central de la Madrid din funcţia de şef al executivului Cataloniei.

Faptele de care este acuzat

Puigdemont este acuzat de răzvrătire şi rebeliune de către justiţia spaniolă. La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendum.

Ulterior, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei - prin aplicarea Articolului 155 din Constituţie - şi demiterea tuturor liderilor regionali, considerând că declararea independenţei a a fost ilegală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel