Carles Puigdemont, MESAJ pe Twitter din arest

 Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Fostul lider separatist catalan Carles Puigdemont a postat un mesaj pe Twitter din închisoarea germană pe care urmează să o părăsească şi le-a cerut susţinătorilor săi să nu cedeze, transmite vineri dpa.

"Trebuie să privim spre viitor cu speranţă şi optimism, deoarece avem un drept, dreptul de a nu le permite să ne fure viitorul. Trebuie să rămânem pe poziţii şi să nu cedăm", a scris Puigdemont în catalană.

Tweet-ul era precedat de hashtagul #FreeCatalanPoliticalPrisoners.

Conferință de presă 

Biroul său de presă a anunţat că la ora locală 18:00 (16:00 GMT) Puigdemont va susţine o conferinţă de presă la primăria oraşului Neumuenster, unde a fost deţinut în aşteptarea unei decizii cu privire la extrădarea sa către Spania sub acuzaţiile de rebeliune şi deturnare de fonduri publice.

O instanţă din landul german Schleswig Holstein a respins joi acuzaţia de rebeliune din cererea de extrădare formulată de autorităţile spaniole împotriva lui Carles Puigdemont şi a decis că fostul lider catalan poate fi eliberat pe o cauţiune de 75.000 de euro, până când se va lua o decizie privind extrădarea, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel