Captură record de cocaină! 7.6 tone în valoare de 300 de milioane de dolari

Captura de droguri. Foto cu caracter ilustrativ
Captura de droguri. Foto cu caracter ilustrativ

Peru a efectuat, în cursul unei operațiuni a poliției în această săptămână, o captură istorică de cocaină - 7,6 tone, evaluate la peste 300 milioane de dolari - provenită de la un cartel mexican al drogurilor, relatează duminică AFP, citat de Agerpres.

Este cea mai mare captură de droguri făcută vreodată în Peru. Este istorică, a declarat ministrul peruan de interne, Daniel Urresti. Niciodată nu le-am dat narcotraficanților o lovitură atât de puternică, a afirmat ministrul, evaluând la 7,6 tone captura efectuată la Trujillo, în nordul țării.

Cocaina era ascunsă în bucăți de cărbune și era destinată Spaniei și Belgiei, potrivit unor informații preliminare. Valoarea cocainei capturate depășește 300 milioane de dolari, a precizat ministrul într-un comunicat.

Faptul că nici Spania și nici Belgia nu cumpără cărbune din Peru i-a atras bănuieli poliției, care și-a început operațiunea de supraveghere în urmă cu șase săptămâni, a explicat Urresti.

Poliția peruană anunțase inițial marți că a capturat 3,5 tone de cocaină, dar, după o reevaluare, pe măsură ce ancheta înainta, s-a stabilit că este vorba de 7,6 tone.

Cocaina, de o mare puritate, provine de la un cartel mexican al drogurilor, al cărui nume n-a fost însă dezvăluit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel