Buget Parlament. Comisiile se reunesc înaintea votului final

Comisiile de specialitate reunite ale celor două Camere se reunesc vineri, începând cu ora 11.00, pentru a aviza bugetele ordonatorilor principali de credite, fiind primul pas în vederea adoptării proiectului de buget pe 2017. Calendarul prevede ca proiectul să fie dezbătut în weekend în Comisiile reunite de buget, pentru raport, apoi va intra la plen pentru votul final cel mai probabil marţi. 

Procedura prevede ca bugetul fiecărei instituţii să primească un aviz din partea comisiilor de specialitate, lucru care se va întâmpla în cursul zilei de vineri. Miniştrii, secretarii de stat şi reprezentanţii fiecărui ordonator de credite vor veni la comisiile de specialitate pentru a susţine bugetul, putând fi adoptate cu această ocazie amendamente de suplimentare sau reducere a fondurilor.

Începând de sâmbătă, proiectul de buget va intra în dezbaterea Comisiilor reunite de buget, care vor relua discuţiile cu fiecare minister şi ordonator de credite, pentru a oferi un raport asupra întregului proiect.

Potrivit calendarului stabilit de Parlament, votul final asupra Legii bugetului va avea loc marţi.

Realitatea informează că Proiectul legii bugetului de stat vine cu întârziere în Parlament, după ce prima formă a fost contestată de liderul PSD Liviu Dragnea, care a cerut rediscutarea lui. Ulterior, el a fost amânat din cauza avizării de către CSAT, după ce Guvernul a trimis la Administraţia Prezidenţială bugetul abia vineri, iar şedinţa Consiliului a avut loc marţi. Marţi seară abia a fost adoptat proiectul în şedinţa de Guvern.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel